Budinca de peste

Ingrediente pentru budinca de peste :

  • 90 1,5 kg peste (salau sau stiuca, de preferinta amestecat stiuca cu salau)
  • 2 linguri unt
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • miezul de la doua felii de paine alba muiate in lapte (apa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sos de unt cu galbenus.

Cum se prepara budinca de peste ?

Se curata, se spala si se taie pestele in bucati. Se scot toate oasele si se da prin masina de tocat împreuna cu miezul de paine muiat in lapte sau in apasi stors bine.

Se freaca untul spuma, adaugand galbenusurile pe rind, apoi ceapa foarte marunt tocata, patrunjelul, sarea, piperul, tocatura de peste si la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand bine. Se unge un servet cu unt, se pune compozitia, se leaga cu ata, nu insa prea strins, si se aseaza intr-o cratita cu apa sarata.

Se fierbe timp de 30 min, acoperit. cand este gata,se scoate din servet, se taie felii si se serveste cald cu sos de unt cu galbenus.

Scrie un comentariu sau o intrebare: