Sunteti in cautarea unei creme delicioase pe care sa o folositi la micul dejun? Aceasta varianta de crema de dovlecei cu branza si putin morcov este o alegere perfecta. Este usor de facut, foarte aromata, gustoasa, fina iar toata lumea se va „linge pe degete”.
Ești obosit de aceleași creme obișnuite pentru sandvișuri? Încercați crema noastră de brânză cu dovlecei și morcovi! Este o alternativă originală și gustoasă care va „revigora” mesele tale.
Se pregateste usor si poti ajusta sau schimba ingredientele, daca nu sunt tocmai pe placul tau. Eu am incercat si varianta cu conopida (fiarta) si a iesit deosebit de gustoasa si buna.
Ingrediente necesare:
- Dovlecei: 450 – 500 g (aproximativ 2 bucăți)
- Ceapă: 1 mare
- Morcov: 1 bucățică
- Sare: după gust
- Piper negru: după gust
- Mărar sau pătrunjel: după gust
- Brânză topită :2 bucăți (85 g fiecare)
Mod de preparare:
Curățați și tocați fin ceapa. Curățați morcovul și radeți-l fin. Spălați dovleceii, tăiați-i în rondele, apoi în bucăți mai mici.
Într-o tigaie cu ulei, căliți ceapa până devine aurie. Adăugați morcovul ras și căliți puțin. Condimentați cu sare și piper după gust.
Adăugați dovleceii la amestecul de morcov și ceapă, amestecați totul și acoperiți. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 – 12 minute. Dacă este necesar, condimentați cu mai multă sare și piper.
Lăsați amestecul să se răcească. Tăiați mărarul sau pătrunjelul.
Într-un blender, amestecați amestecul de dovlecei cu brânza topită și ierburile până devine omogen.
Sfat: Această crema este minunată cu pâine proaspătă sau toast.
Crema de dovlecei și morcovi este o modalitate excelentă de a folosi legumele – chiar si cei mici o vor manca. Pofta buna!