Căutați un tort delicios și delicat de ciocolată? Atunci sunteți în locul potrivit! Acest tort de ciocolată, fără ouă, se topește în gură și este atât de bun încât întreaga familie îl va îndrăgi.
Niciun motiv de scuză! Chiar și fără ouă, puteți savura un tort de ciocolată uimitor. Încercați rețeta noastră cu kefir și cacao, care este simplă și rapidă.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 ml kefir sau iaurt
- 180 g zahăr granulat
- 60 g unt
- 25 g cacao
- 180 g făină albă
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 pachet zahăr vanilat
- Un praf de sare
Încălziți cuptorul la 180°C și tapetați o formă de copt cu hârtie de copt.
Într-un castron, amestecați kefirul, untul, zahărul granulat și zahărul vanilat până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați treptat făina albă, cacaoa, praful de copt și un praf de sare. Amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.
Turnați aluatul în forma de copt pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute. Verificați dacă prăjitura este coaptă folosind o scobitoare – aceasta trebuie sa fie curata atunci cand o scoateti din blat.
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g smântână acră
- 100 g unt
- 80 g zahăr pudră
- Vanilie
Mod de preparare:
După coacere, lăsați prăjitura să se răcească, apoi o puteți decora după preferințele dvs., cum ar fi cu ganache de ciocolată sau fructe.
Eu am batut foarte bine untul, pana l-am spumat, am adaugat smantana si zaharul pudra – totul trebuie sa se omogenizeze foarte bine. Adaugati 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie pentru un plus de aroma.
Nu uitați că puteți decora tortul conform preferințelor dvs. – ganache de ciocolată, frișcă bătută, fructe sau nuci sunt alegeri excelente. Poftă bună!