Bucurați-vă de o brânză cremoasă de casă delicioasă, cu doar două ingrediente! Această rețetă este incredibil de simplă și poate fi pregatita chiar și de cel mai puțin experimentat bucătar. Aveți nevoie doar de lapte și suc de lămâie, iar în câteva minute veți avea o pastă delicioasă și sănătoasă.
Căutați o rețetă rapidă și gustoasă de pastă pe care chiar și cel mai puțin experimentat bucătar să o poată prepara? Încercați rețeta noastră pentru brânză cremoasă de casă cu doar două ingrediente! În câteva minute, veți avea o pastă delicioasă și sănătoasă pe care toată familia o va iubi.
Ingrediente necesare:
- 1 litru de lapte (recomandăm să folosiți lapte proaspăt integral)
- 4 linguri de suc de lămâie per litru de lapte
- sare
Mod de preparare:
Turnați laptele într-un vas și încălziți-l pe aragaz. Când laptele începe să dea in clocot, lăsați-l să fiarbă puțin.
Adăugați treptat sucul de lămâie și amestecați.
Odată ce laptele își schimbă culoarea în galben deschis și se formează zerul, opriți aragazul.
Folosind o sita (sau tifon), separați partea solidă de zer și colectați-o într-un bol. (Sfat: Nu aruncați zerul, îl puteți folosi în retete si preparate culinare).
Transferați brânza obținută într-un blender, adăugați puțină sare și zer (sau puteți adăuga și ulei de măsline sau smântână) și amestecați totul bine.
După amestecare, transferați brânza într-un recipient potrivit.
Nu vă fie frică să experimentați cu diferite arome. Puteți adăuga ierburi, condimente, legume uscate sau ulei de măsline la aceasta crema de branza. Încercați diferite combinații și găsiți cea care vă place cel mai mult. Pofta buna!