Indiferent de ocazie, timpul petrecut cu familia este unul pretios si mesele in familie vor fi intotdeauna o amintire frumoasa. Pentru a-i impresiona pe toti cei dragi, recomand sa incercati aceasta varianta de prajitura (sau tort, cum vreti sa ii spuneti) cu căpșuni. Acesta este unul dintre preferatele mele iar rețeta am primit-o de la vecina mea.
Este o preferată a familiei pe care o pregătim cu bucurie la fiecare ocazie speciala. Combina gustul bogat al blatului ciocolatos și dulceața aromata a căpșunilor. Cum să învățați să-l pregătiți pas cu pas?
Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- Un praf de sare
- 120 g făină de grâu
- 1 linguriță praf de copt
- 30 g cacao
Bateți ouăle cu zahărul până se obține o spumă, adăugați zahărul vanilat, sarea, făina cernută, praful de copt și cacaoa.
Turnați aluatul într-o tavă unsă și presărată cu făină cu dimensiunile de 18 x 28 cm și coaceți timp de 30 de minute la 180°C.
Pentru gem:
- 60 g zahăr
- 50 ml apă
- 45 g amidon de porumb
- 100 ml apă (pt amidon)
- 600g căpșuni
- 50 g zahăr
Pentru crema de capsuni:
- 300 g cremă de brânză
- 50g zahăr
- 400g smântână grasă (33% grăsime)
Pentru stratul de ciocolată:
- 150g ciocolată
- 75g unt
Mod de preparare:
Tăiați căpșunile în bucăți mai mici și adăugați-le într-o cratiță cu zahăr, apă, amidon de porumb și gătiți amestecând încontinuu până când compoziția se îngroașă. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească.
Împărțiți blatul răcit în 3 părți.
Amestecați crema de brânză cu zahărul și smântâna până devine o crema fina si omogena.
Începeți să asamblati prajitura. Întindeți crema și gemul de căpșuni pe fiecare blat – daca folositi capsuni congelati si lasa pree mult lichid, mai adaugati 1-2 lingurite de amidon de porumb.
Răciți în frigider. Odată răcit, turnați ciocolata topită cu unt peste el.
Trăiți orice sarbatoare si ocazie speciala in mod diferit și încercați ceva nou. Lăsați-vă inspirați de rețeta noastră de familie pentru tortul cu căpșuni și aduceți o bucată din dragostea voastra la masa festivă. Lăsați acest tort să fie nu doar o încântare pentru corp, ci și o bucurie pentru suflet.
Pofta buna!