5 rețete de supă de legume pentru diabetici + 10 REȚETE SURPRIZĂ

Supa este o mancare usor de facut si o modalitate excelenta de a adauga niste legume in dieta ta. Este indicat ca persoanele cu diabet sa consume cat mai multe legume deoarece acestea sunt pline de antioxidanti, vitamine, minerale si chiar fibre.

Multe legume au, de asemenea, un continut scazut de calorii si carbohidrati. Persoanele cu diabet ar trebui sa se axeze pe legumele fara amidon, deoarece legumele cu amidon contin mai multe grame de carbohidrati.

Asta inseamnca ca trebuie sa adaugi in dieta ta legume cu frunze verzi, fasole verde, vinete, ciuperci si ardei. Acestea fiind spuse, fasolea si lintea sunt o alegere excelent. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt foarte bogate in fibre, usor de digerat si au un impact usor asupra nivelului de zahar din sange, comparativ cu alti carbohidrati.

Iata 5 supe aromate si pline de legume pe care ar trebui sa le incerci.

Supa de linte este foarte buna in diabet

supa-de-linte

Aceasta supa de linte nu are doar o cantitate mica de grasimi, este de asemenea bogata in fibre si proteine. Lintea este, de asemenea, o sursa buna de vitamine si minerale precum acid folic, fier, fosfor si potasiu.

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline extra virgin
  • 2 cesti de ceapa tocata
  • 2 cesti de morcovi tocati
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de curcuma macinata
  • 1/4 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • 6 cesti ciorba de legume
  • 2 cesti de apa
  • 3 cesti de conopida tocata
  • 1 3/4 cesti de linte
  • o conserva de rosii cubulete
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 4 cani de spanac proaspat tocat
  • 1/2 ceasca de coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri de suc de lamaie

Instructiuni

  1. Incalzeste uleiul intr-o oala de supa la foc mediu, adauga ceapa si morcovii, amestecand ocazional pana se imoaie, aproximativ 10 minute. Se amesteca usturoiul si se lasa la gatit pentru 30 de secunde. Se adauga chimen, coriandru, curcuma, scortisoara si piper si se mai lasa pe foc pentru 60 de secunde.
  2. Se adauga ciorba de legume, apa, conopida, linte, rosii, pasta de tomate si se aduc la punctul de fierbere. Redu temperatura focului si acopera partial oala, amestecand ocazional pana ce lintea devine moale, dar nu pana devine terci. 45-55 de minute ar trebuie sa fie de ajuns. Se adauga spanacul si se lasa la fiert  inca 5 minute.
  3. Chiar inainte de servire se adauga coriandru si suc de lamaie.

Supa crema de dovleac

supa-crema-de-dovleac

Aceasta supa crema este delicioasa si cu siguranta va fi pe placul intregii familii. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta, mai ales ca ingredientul principal, dovleacul este plin de vitamina A.

Ingrediente

  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 1 lingurita de praf de curry
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • jumatate de lingurita de nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • 1.3 Kg de dovleac taiat in bucatele
  • 2 cani supa de pui
  • 2 cesti de apa
  • 4 lingurite de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper proaspat
  • 1/3 cana de smantana

Ingrediente pentru topping (optional)

  • bacon crocant, maruntit
  • ceapa verde tocata
  • parmezan ras
  • iaurt simplu

Instructiuni

  1. Se topeste untul intr-o oala de supa la foc mediu. Se adauga ceapa si se lasa la foc pana se caramelizeaza, 7-8 minute. Se adauga praful de curry, scortisoara, nucsoara si piper; se lasa la foc 1 minut. Se adauga dovleacul, supa de pui, apa, ghimbirul, sarea si piperul. Se da la foc mare pana fierbe, apoi se reduce focul si se mai lasa la fiert 20 de minute, pana cand dovleacul se inmoaie.
  2. Se ia oala de pe foc si se da amestecul de dovleac prin blender. Se pune din nou la foc pentru 20 de minute, adaugand mai mult lichid pentru a subtia supa, daca este necesar. Chiar inainte de servire, se adauga smananta.
  3. Daca doresti poti sa adaugi deasupra bacon croncat, cepaa verde, parmezan si iaurt. Se serveste cu crutoane de paine si salata.

Supa de pui cu tortilla

supa pui tortilla

Aceasta supa cu o aroma deosebita contine legume precum ardei gras, fasole verde, dovlecel galben. Incearca sa servesti aceasta supa de pui cu o salata pentru a te bucura de si mai multe legume.

Ingrediente

  • 700g pulpe de pui
  • 1 ceapa mica, tocata
  • jumatate de ardei rosu, tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 cani de supa de pui
  • 1 cana de rosii taiate cubulete
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1 cana de ardei iute tocat
  • 1 lingurita de pudra de chili
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 3/4 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 dovlecei, taiati felii
  • 85g de fasole verde
  • 1 lingura suc de lime
  • 2.5 linguri de coriandru proaspat
  • chipsuri de tortilla, smantana (pentru servire)

Instructiuni

  1. Combina carnea de pui, ceapa, ardeiul gras, usturoiul, supa de pui, rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii, pudra de chili, oregano si chimen intr-un aparat de gatit slow cooker. Se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Se acopera, si se gateste pana cand puiul este gata. (daca este setat la functia „low” este gata in 7-8 ore, iar daca este setat la functia „high” va fi gata in 3-4 ore). Adauga dovleceii si fasolea verde si mai lasa supa la gatit, acoperita, pentru inca 30 de minute. Scoate puiul, arunca oasele si taie carnea apoi pune bucatelele de carne din nou in slow cooker. Adauga sucul de lamaie si coriandru.
  3. Se serveste cu smantana si chipsuri de tortilla.
Supa de orz si varza kale

Orzul ii da acestei supe un gust delicios. nu numai ca este bogat in fibre si proteine, dar te ajuta sa iti controlezi si nivelul zaharului din sange. Orzul este, de asemenea, ieftin si are un indice glicemic foarte scazut.

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa galbena, tocata
  • 4 morcovi, decojiti si taiati in jumatate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 rosie taiata cubulete
  • 2 cesti de orz fiert
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1/4 lingurita de curcuma
  • 1/4 lingurita de sare de mare
  • jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1 varza kale cu frunze tocate

Instructiuni

  1. Intr-o oala mare se pune ulei de masline si se asaza pe aragaz, la foc mediu. Adauga ceapa si amesteca ocazional, pentru aproximativ 3 minute pana devine translucida.
  2. Se adauga morcovii si se lasa la foc pana se inmoaie, circa 5 minute. Adauga usturoi, rosii, orz, chimen, curcuma, sare si piper si amesteca pana se combina. Redu focul la mediu.
  3. Adauga 4 cesti de apa, acopera si lasa la fiert timp de 10 minute. Adauga varza kale si lasa la fiert pana cand aceasta capata o culoare verde deschis, aproximativ 5 minute.
Supa cu broccoli, spanac si quinoa

Supa cu broccoli, spanac si quinoa

Quinoa este o alegere excelenta pentru persoanele cu diabet. Are proteine si fibre si te ajuta sa administrezi diabetul de tip 2. Pentru a reduce aportul de sodiu, redu la jumatate cantitate de sare.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingurita de sare de mare
  • jumatate de lingurita de piper negru
  • 1 cana de quinoa
  • 2 lingurite de usturoi tocat
  • 7 cesti de ciorba de legume
  • 5 cesti de broccoli tocat
  • 1 cartof decojit si tocat
  • 170g spanac
  • 2 linguri de tahini
  • jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1/8 lingruita de piper rosu
  • 1 cana cu branza cheddar

Instructiuni

  1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare. Adauga ceapa, sare si piper si gateste la foc pentru 10-12 minute, pana se inmoaie. Adauga quinoa si usturoi si amesteca pentru 1-2 mnute. Adauga ciorba de legume broccoli si cartofi. Pune la foc mic pentru 35 de minute. Adauga spanac, tahini, sare si ardei. Lasa pe foc pana cand spanacul se ofileste.
  2. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit suficient, se transfera intr-un blender si se face piure. Intoarce-te la cratita si da focul la mic, adauga branza si mai lasa la foc pana cand se topeste.

Tine minte: supa poate fi o modalitate gustoasa, ieftina de a manca bine si de a mentine nivelul zaharului din sange sub control. Nu uita sa te axezi pe supele ce contin legume fara amidon cum ar  fi morcovi, ciuperci vasole verde. Supele care contin mai putin de 30g de carbohidrati pe portie sunt cele mai bune alegeri.

BONUS: 10 rețete sănătoase pentru diabetici

Retetele pentru diabetici ar trebuie sa fie la fel de interesante si de gustoare ca oricare alt tip de retete. Aceste retete au o canitate scazuta de carbohidrati (mai putin de 20g pe portie) si majoritatea sunt gata in doar 30 de minute.

Oamenii ma intreaba adesea: „Ce poate manca o persoana cu diabet la cina?”. Nu cred ca exista un singur raspuns corect la aceasta intrebare, dar am cateva reguli pe care vreau sa le urmez:

  • mai putin de 20g de carbohidrati
  • majoritatea carbohidratilor cu un indice glucemic mic
  • cel putin 20g de proteine
  • unele grasimi sanatoase

Poti, de asemenea, sa schimbi aceste reguli daca urmezi o dieta specifica. Sa vedem acum, care sunt cele 10 retete de cina sanatoasa pentru diabetici!

Piept de pui umplut

piept de pui in diabet

As putea manca acest piept de pui in fiecare zi, deoarece are un gust minunat si este foarte sanatos. Cea mai buna parte este ca se pregateste in doar 25 de minute.

Informatii nutritionale: 262 calorii, 9g carbohidrati, 46g proteine, 4g grasimi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 28g mozzarella cu continut scazut de grasimi
  • 1 frunza de anghinare
  • 1 lingurita de rosii uscate, tocate
  • 5 frunze mari de buzuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita pudra de curry
  • 1/4 lingurita paprika
  • piper
  • scobitori

Instructiuni

  1. Preincalzeste cuptorul la 185 C.
  2. Taie pieptul de pui pe jumatate cu un cutit ascutit.
  3. Taie mozzarella, anghinarea, busuiocul, rosiile si usutoriul. Se amesteca si se baga in pipetul de pui taiat.
  4. Foloseste cateva scobitorul pentru a inchide pipetul de pui in jurul umpluturii.
  5. Asaza pieptul de pui pe o hartie de copt sau pe o folie de aluminiu si presara piper pste el, curry si paprika.
  6. Lasa la copt aproximativ 20 de minute.
  7. Aminteste-ti sa elimini scobitorile inainte de servire.

Carne de vita slaba si lazagna cu dovlecei

carne vita diabet

Aceasta lasagna este o alternativa sanatoasa si gustoasa la lasagna normala. Nu ai nevoie de paste sau de un sos greu pentru aceasta lasagna delicioasa.

Informatii nutritionale: 244 calorii, 13g carbohidrati, 30g proteine, 8g grasimi

Ingrediente

  • 450g carne de vita
  • 2 dovlecei medii
  • 125g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 3 rosii
  • 150g ciuperci
  • jumatate de cub de Knorr
  • jumatete de ceasca de mozzarella cu continut scazut de grasimi
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • sare si piper
  • spray de gatit

Instructiuni

  1. Taie dovleceii in felii si presara peste ei sare, apoi lasa-i deoparte pentru 10 minute.
  2. Sterge feliile de dovlecel cu un prosop de hartie si coace-le in cuptor timp de 3 minute la caldura mare.
  3. Dupa ce s-au copt, pune feliile de dovlecei pe prosoape de hartie.
  4. Taie capetele rosiilor si fa o insertie X pe partea de sus. Asaza-le in apa clocotita pentru cateva minute. Se toarna apa rece si se indeparteaza coaja.
  5. Se taia ceapa, usturoiul, ardeiul iute, rosiile decojite si ciupercile.
  6. Pune putin spray de gatit intr-o tigaie adanca si prajeste usturoiul, ceapa si chili timp de 1 minute.
  7. Adauga rosiile si ciupercile in tigaie si lasa-le pe foc pentur inca 4 minute, apoi lasa-le deoparte.
  8. Gateste carnea de vita cu boia de ardei in aceeasi tigaie pe care ai folosit-o pentru legume, pana cand se rumeneste complet.
  9. Adauga legumele inapoi in tigaie impreuna cu mirodeniile ramase si cubul de Knorr si lasa-le la foc pentru 25 de minute la temperatura scazuta.
  10. Incalzeste cuptoul la 190C.
  11. Pune pe o tava mica de copt, hartie pergament si foloseste 1/3 din feliile de dovlcei pentru a forma un strat in partea de jos. Pune 1/3 din sosul de carne neasupra. Adauga un alt strat de dovlecei si continua in acelasi fel pana cand nu mai ai nici sos, nici dovlecei.
  12. Adauga morzzarella deasupra si coace timp de 35 de minute.
  13. Scoate lasagna din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a servi.

Rulouri cu spanac

spanacul combate diabetul

Aceasta este o delicioasa reteta vegetariana (daca iti place sa mananci oua si branza). Rulourile de spanac sunt gustoase si putin picante.

Informatii nutritionale: 231 calorii, 12g carbohidrati, 17g proteina, 13g grasimi

Ingrediente

  • 450g frunze de spanac congelate
  • 3 oua
  • 70g ceapa
  • 50g morcovi
  • 30g mozzarella cu continut scazut de grasimi
  • 110g branza de vaca cu continut scazut de grasimi
  • 3/4 ceasca de patrunjel
  • 1 catel de usutoroi
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 /4 lingurita de fulgi de chili
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • spray de gatit

Instructiuni

  1. Preincalzeste cuptorul la 200C.
  2. Dezgheata spanacul si stoarce apa din el. Pentru a accelera procesul de dezghetare, poti baga spanacul la microunde pentru cateva minute.
  3. Se amesteca intr-un bol spanacul, 2 oua, mozzarella, usturoiul, jumatate din cantitatea de sare si piper.
  4. Pune hartie pergament si pulverizeaza cu spray de gatit. Muta amestecul de spanac pe foaie si apasa-l cu mana.
  5. Coace timp de 15 minute. Cand s-a copt pune-l pe un suport sa se raceasca. Acesta va avea textura unui covor de alge cu adevarat gros. Nu opri cuptorul, vei avea din nou nevoie de el.
  6. Toaca fin ceapa si patrunjelul. Raceste morcovii.
  7. Prajeste ceapa timp de un minut intr-o tigaie cu un pic de spray de gatit. Se adauga morcovii si patrunjelul in tigaie si se lasa la gatit pentru aproximativ 2 minute. Adauga branza de vaci, curry, chili, cealalta jamatate de sare si piper si amesteca.
  8. Ia tigaia de pe foc si adauga un ou. Amesteca totul impreuna si intinde umplutura peste spanacul rece. Nu imprastia umplutura pana la coturi pentru ca va curge atunci cand o vei rostogoli.
  9. Ruleaza spanacul umplut. Coace timp de 25 minute.
  10. Cand timpul s-a scurt, lasa rulourile de spanac la racit pentru 5-10 minute inainte de a le taia felii si de a le servi.

Supa de pui cu cocos

Aroma bogata de nuca de cocos din aceasta supa de pui iti va incalzi stomacul si sufletul. Incarcata cu multe legume diferite si piept de pui slab, te va tine satul o perioada lunga de timp.

Informatii nutritionale: 231 calorii, 12g carbohidrati, 17g proteine, 13g grasimi

Ingrediente

  • 450g piept de pui, taiat in felii subtiri
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de cocos (sau ulei vegetal)
  • 1 ceapa mica, taiata subtire
  • 2 catei de usutori, tocati
  • o bucatica de ghimbir de 2,5 cm curatat si tocat
  • 1 dovlecel mediu, taiat in bucatele
  • 340g dovleac, taiat cu cubulete
  • 1 ardei rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ardei iute, taiat subtire
  • 400 g de lapte de nuca de cocos
  • 2 cesti de supa de pui
  • sucul de la un lime
  • o mana de frunze de coriandru (optional)

Instructiuni

  1. Se condimenteaza pieptul de pui cu sare si piper
  2. Intr-un vas mare de supa, se incalzeste uleiul de nuca de cocos si se adauga pipetul de pui. Se amesteca la foc mare timp de 4-5 minute sau pana cand puiul nu mai este roz la exterior.
  3. Adauga ceapa taiata, usturoiul tocat si ghimbirul si continua sa amesteci pentru inca 2-3 minute.
  4. Adauga dovlecelul taiat si dovleacul taiat cubulete si amesteca. Adauga ardeiul taiat si ardeiul iute, laptele de cococ, supa de pui si sucul de lime. Amesteca totul impreuna.
  5. Pune la viert, apoi da focul mai mic, acopera si lasa sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand dovleacul este complet gatit.
  6. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Adauga frunze de coriandru.

Pipet de curcan marinat

piept de curcan marinat

Acest piept de curcan marinat este una dintre retetele mele preferate pentru o masa rapida si sanatoasa.

Informatii nutritionale: 348 calorii, 5g carbohidrati, 41g proteine, 14g grasimi

Ingrediente

  • 110g piept de curcan
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1.5 lingurita otet balsamic
  • 1/4 lingurita pudra de usturoiu
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita piper

Instructiuni

  1. Amesteca busuoicul, cimbru, pudra de usturoi si piperul cu otet balsamic si ulei de masline intr-un bol.
  2. Taie pipetul de pui in fasii si pune-le in marinada pentru 20-30 minute.
  3. Scoate pieptul de curcan din marinada si prajeste-l intr-o tigaie timp de 5-8 minute la caldura medie.

Fajitas de vita

fajitas de vita

Imi plac mesele colorate facute intr-un timp scurt, iar aceste fajitas de carne de vita sanatoase si usoare sunt perfecte pentru asta. Poti sa le pregatesti in mai putin de 20 de minute.

Informatii nutritionale: 336 calorii, 11g carbohidrati, 31g proteine, 17g grasimi

Ingrediente

  • 450 fasii de carne de vita fripte
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • jumatate lingurita chimen
  • jumatate lingurita praf de chili
  • stropi de ulei
  • sare
  • piper
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • coriandru proaspat tocat
  • 1 avocado

Instructiuni

  1. Incalzeste o tigaie la foc mediu.
  2. Spala ardeii si scoate-le semintele, apoi taie-i in fasii de 0.5 cm grosime. Lasa deoparte.
  3. Curata si taie ceapa rosie. Lasa deoparte.
  4. Odata ce tigaia este fierbinte, adauga o picatura de ulei. Cand uleiul este fierbinte, adauga fasiile de carne de vita fripte. Asigura-te ca fasiile nu se ating unele de altele. Adauga sare si piper peste ele.
  5. Lasa-le pe foc 1 minut, apoi scoate-le si apoi pune-le intr-o farfurie si acopera-le pentru a ramane calde.
  6. Adauga ceapa si ardeii grasi la sucul de carne ramas. Condimenteaza cu praf de chimen si de chili si se amesteca. (daca vrei ca legumele sa fie crocante, le poti lasa la foc pentru 5 minute).
  7. Serveste pe o farfurie cu felii de avocado, stropeste cu suc de lamaie si presara coriandru proaspat.

Piept de pui invelit in prosciutto

piept de pui cu prosciutto

Acesta este probabil cel mai delicios piept de pui pe care l-am gatit vreodata. Se pregateste atat de usor!

Informatii nutritionale: 294 calorii, 2g carbohidrati, 39g proteine, 12g grasimi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 40g prosciutto taiat fin
  • 35g crema de branza (cu continut scazut de grasime)
  • 5-10 frunze de busuioc proaspat
  • piper

Instructiuni

  1. Asaza bucatile de prosciutto pe o folie de aluminiu.
  2. Raspandeste uniform crema de branza pe prosciutto. Ar fi bine sa scoti crema de branza din frigider cu 15 minute inainte de a o folosi, pentru a se incalzi putin.
  3. Adauga frunzele de busuioc deasupra pentru a acoperi crema de branza.
  4. Usor, infasoara prosciutto, crema de branza si frunzele de busuioc in jurul pieptului de pui si adauga putin piper deasupra.
  5. Baga pieptul de pui infasurat in prosciutto in cuptor pentru 25-30 de minute la 190C.
  6. Lasa puiul putin la racit, apoi il poti taia si servi.

Cotlet de porc in sos de tomate

Acest cotlet de porc este absolut divin si este gata in doar 30 de minute.

Informatii nutritionale: 405 calorii, 16g carbohidrati, 44g proteine, 17g grasimi

Ingrediente

  • 4 bucatele de cotlet de porc
  • 1 ceapa galbena mica
  • 4 catei de usturoi
  • o conserva mare de rosii taiate cubulete
  • 140g mozzarella cu continut scazut de grasimi
  • 1 cub Knorr de pui
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sar si piper
  • spray de gatit

Instructiuni

  1. Preincalzeste cuptorul la 200C.
  2. Taie ceapa in inele. Decojeste si feliaza usturoiul.
  3. Da la o parte grasimea de pe cotlet (daca este necesar).
  4. Pulverizeaza spray de gatit pe o tigaie. Adauga piper peste cotlet si lasa-l la gatit cate 2 minute pe fiecare parte.
  5. Scoate bucatile de cotlet din tigaie si pune-le intr-o tava adanca de copt.
  6. Adauga inelele de ceapa si usturoiul in tigaia pe care ai folosit-o pentru a gati cotletul si lasa-le la foc timp de 2 minute (1 minut pentru fiecare parte). Adauga rosiile, cubul de knorr si mirodeniile in tigaie si amesteca-le pe toate impreuna. Lasa la foc pentru 2 minute apoi adauga-le peste cotletul de porc.
  7. Pune deasupra mozzarella si baga la cuptor pentru 20 de minute.
  8. Scoate cotletul de porc din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tigaie pentru 5 minute, dupa care poti servi.

Pui cu chili gatit la multicooker

pui cu chili

Daca ai o oala multicooker, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Ai nevoie doar de cateva ingrediente, iar in mai putin de 30 de minute cina este gata.

Informatii nutritionale: 253 calorii, 9g carbohidrati, 30g proteine, 12g grasimi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ceapa galbena, taiata cubulete
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita oregano
  • 1200g piept de pui dezosat si fara piele
  • 450 g sos verde

Topping

  • smantana
  • 2 avocado cubulete
  • 8 ridichi tocate
  • coriandru (optional)

Instructiuni

  1. Seteaza oala multicooker pe functia „sote”
  2. Adauga uleiul vegetal.
  3. Adauga ceapa si lasa la gatit timp de 4 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se inmaoie ceapa.
  4. Adauga usturoiul si amesteca pentru inca un minut.
  5. Adauga chimen si oregano si amesteca inca un minut.
  6. Se toarne 1/2 din sosul verde in oala. Adauga pieptul de pui si apoi restul de sos verde se adauga deasupra pieptului.
  7. Pune capacul peste oala si seteaza pe functia „manual”. Seteaza cronometru la 10 minute.
  8. Lasa oala sa elibereze presiunea de la sine. Cand este gata, scoate puiul si taie-l.
  9. Pune din nou puiul in oala si amesteca pesntru a se combina.
  10. Serveste puiul dintr-un bol cu topping.

Chiftelute de curcan

chiftelute de curcan

Aceste chiftelute de curcan sunt facute fara pesmet si au o aroma minunata. Sunt foarte usor de pregatit si sunt gata in doar 40 de minute.

Informatii nutritionale: 183 calorii, 12g carbohidrati, 31g proteine, 3g grasimi

Ingrediente

  • 550g de curcan
  • 100g spanac proaspat sau congelat
  • jumatate de cana de ovaz
  • 2 albusuri de ou
  • 2 bastoane de telina
  • 3 catei de usturoi
  • jumatate de ardei verde
  • jumatate de ceapa rosie
  • jumatate de ceasca de patrunjel
  • jumatate de lingurita de chimen
  • 1 lingurita de praf de mustar
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de curcuma
  • jumatate de lingurita de ardei iute
  • 1 llingurita de sare
  • putin piper

Instructiuni

  1. Preincalzeste cuptorul la 175 C.
  2. Taie ceapa, usturoiul si telina foarte fin si pune-le intr-un vas mare.
  3. Adauga curcanul, albusurile, ovazul si condimentele in vas si amesteca bine.
  4. Toaca spanacul, ardeii verzi si patrunjelul.
  5. Adauga legumele in vas si amesteca.
  6. Pune hartie pergament pe tava de copt.
  7. Fa bile din amestecul de curcan si pune-le in tava.
  8. Pune-le la cuptor pentru 25 de minute, sau pana cand sunt gata.

Pui cu lamaie

pui cu lamaie

Aceasta reteta incredibil de usoara, cu continut scazut de carbohidrati va fi, cu siguranta, pe placul intregii familii.

Informatii nutritionale: 269 calorii, 3g carbohidrati, 20g proteine, 16g grasimi

Ingrediente

  • 2 bucati de pipet de pui dezosat si fara piele
  • 3 linguri de unt nesarat
  • 1.5 lingura faina integrala
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/3 ceasca de vin alb
  • 1/3 ceasca supa de pui
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 1/4 ceasca de capere
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat
  • sare si piper

Instructiuni

  1. Imparte fiecare piept de pui in jumatate, apoi taie felii subtiri.
  2. Daca feliile sunt groase, foloseste un ciocan de snitele pentru a le aplatiza usor, grosimea acestora nu ar trebui sa depaseasca 1.25 cm.
  3. Imprastie faina pe o farfurie plata. Condimenteaza cu sare si piper.
  4. Trece feliile de piept de pui prin faina condimentata si apoi scutura excesul de faina. Lasa deoparte.
  5. Incalzeste o tigaie mare la caldura medie. Cand uleiul este incalzit, adauga bucatile de piept de pui in tigaie. Lasa-le la foc timp de 3-4 minute pana cand se rumenesc. Scoate feliile de pui din tigaie si lasa-le deoparte.
  6. Adauga vin in tigaie.
  7. Adauga sucul de lamaie si supa de pui. Mareste temperatura si fierbe pana cand sosul se ingroasa – aproximativ 3 minute.
  8. Redu focul la mediu si adauga untul. Adauga apoi capere si patrunjel si adauga bucatile de piept de pui inapoi in tigaie pentru a se reincalzi. Gusta sosul si mai aduga condimente dupa gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here