Descoperă secretul deliciosului tort Medovik, care nu doar că este deosebit de gustos, dar și incredibil de ușor de preparat. Acest tort te va impresiona prin finețea sa și viteza de preparare.
Te pregătești pentru o sărbătoare sau vrei doar să îți răsfeți cei dragi? Tortul Medovik este alegerea ideală.
Cu pași simpli și ingrediente ușor de găsit, poți pregăti această delicatesă frumoasă în doar 30 de minute scurte. Așadar, hai să începem!
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă medii
- 180 g făină albă
- 380 g lapte condensat
- 50 g unt
- 12 g praf de copt
- Un praf de sare
Cremă:
- 340 g brânză de vaci sau brânză cremă
- 300 g smântână grasă – acră (30% grăsime)
- 70 g zahăr pudră
- 50 g ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzirea cuptorului și pregătirea aluatului: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă ouăle cu un praf de sare. Adaugă laptele condensat și amestecă bine.
Amestecă făina cu praful de copt și cerne-o treptat în amestec. Adaugă untul topit și amestecă până devine fin.
Împarte aluatul în două părți și toarnă-l pe o tavă de copt acoperită cu o placă de silicon sau hârtie de copt. Întinde-l in strat subțire.
Coace fiecare blat timp de aproximativ 7 minute sau până începe să se rumenească. Lasă blaturile să se răcească și împarte fiecare în 4 părți, obținând astfel 8 bucati egale.
Pregătirea cremei:
Amestecă zahărul pudră în brânză și mixează câteva minute. Adaugă smântâna rece și mixează până se îngroașă.
Montarea și finisarea tortului:
Întinde cremă pe fiecare strat și așează-le unul peste altul. Acoperă partea de sus și lateralele tortului cu cremă.
Decorează partea de sus cu ciocolată albă rasă. Lasă tortul să se odihnească în frigider câteva ore.
Servește tortul după câteva ore de odihnă în frigider.
Poftă bună!