Este mai gustoasa decât orice prajitura cu brânză! O asemenea prajitura ușoară, aerată și incredibil de delicioasă, cu o textură de sufleu delicat din brânză de vaci. Dimineața, cu o ceașcă de cafea aromatică – este pur și simplu o fericire!
Ingrediente necesare:
- brânză de vaci – 600 g
- zahăr vanilat – 10 g
- amidon de porumb – 30 g
- ouă – 4 bucăți
- smântână – 250 g
- un praf de sare
- zahăr – 120 g
- fulgi de cocos – 50 g
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecați 600 g de brânză de vaci, 10 g de zahăr vanilat, 30 g de amidon de porumb, 4 gălbenușuri de ou (și puneți albușurile la frigider pentru un timp) și 250 g de smântână. Folosiți un blender vertical pentru a obține o consistență cremoasă.
Dacă nu aveți un blender, atunci treceți brânza de vaci printr-o sită, iar apoi adăugați restul ingredientelor.
Acum scoateți albușurile de ou din frigider, adăugați un praf de sare și 120 g de zahăr, și bateți albușurile până se formează vârfuri rigide.
Încorporați cu grijă albușurile bătute în amestecul de brânză de vaci. Adăugați albușurile în etape, amestecând fiecare dată amestecurile până devin omogene, păstrând în același timp „pufosenia”.
Amestecul devine ușor și aerat, și acum puteți adăuga orice umplutură. Îmi place cocosul, așa că adaug 50 g de fulgi de cocos și amestec.
Puteți adăuga stafide, caise uscate, fructe confiate, fructe de pădure congelate sau proaspete, banane – este foarte gustos cu orice umplutură.
Tapetati un vas de copt cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt – atât pe fund, cât și pe pereți. Pentru a preveni alunecarea hârtiei de pe pereți, o lipesc cu unt.
Faceți pereții de hârtie puțin mai mari decât forma, deoarece prajitura va crește foarte bine în timpul coacerii.
Puneti amestecul de brânză de vaci în vas și nivelati-l cu o spatulă. Opțional, puteți decora cu fulgi de migdale.
Coaceți prajitura de brânză de vaci într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de aproximativ o oră.
Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii!
Prajitura va crește bine. Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
După răcire, aceasta va scădea ușor, iar asta e normal. Scoateți partea laterala al formei, hârtia, și este gata de servit!
Astăzi doar presar prajitura cu zahăr pudră, dar vara pun multe fructe proaspete diferite în centrul ei.
Pofta buna!