Căutați un desert rapid și simplu pe care chiar și un începător in ale bucatariei să-l poată pregăti? Deliciul rapid de frișcă fără coacere este gata în 10 minute.
Acest desert rapid fără coacere l-am vazut si eu la altii, l-am testat, a iesit foarte bun si am decis sa impartasesc reteta cu voi. Acesta este atât de simplu încât chiar și un începător îl poate pregăti. Desertul este făcut din biscuiți de tip piscoturi, cremă de brânză și frișcă, și este atât de delicios încât întreaga familie îl va adora.
Ingrediente necesare:
- 160 g piscoturi
- Aproximativ 120 ml lapte pentru înmuierea piscoturilor
- 400 ml frișcă lichidă
- 200 ml lapte condensat indulcit sau crema de branza
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Începeți prin pregătirea unei tavi (22 x 11 cm), ungem cu ulei de floarea soarelui și o acoperim cu folie alimentară. Înmuiați piscoturile în lapte și așezați-le pe întreaga suprafață a tavii.
Într-un castron, adăugați frișca lichidă și bateți-o cu un mixer până devine cremoasă. Apoi adăugați laptele condensat și bateți din nou. Adăugați esența și amestecați. Adăugați jumătate din crema în formă și întindeți uniform. (daca folositi crema de branza, atunci adaugati si zahar pudra dupa gust).
Așezați un alt strat de piscoturi și apoi întindeți din nou crema. Adăugați stratul final de piscoturi și acoperiți prajitura cu folie.
Puneți desertul în congelator pentru 2 ore sau în frigider pentru 5-6 ore. După ce ați scos din frigider, îndepărtați folia, scoateti din forma si ornati cu frisca sau cu ciocolata rasa (ori cu ceea ce va place voua mai mult).
Acest desert rapid și ușor este alegerea perfectă atunci când aveți nevoie să pregătiți ceva dulce în ultimul moment. Este atât de simplu încât oricine poate să-l facă, și atât de gustos încât întreaga familie îl va adora. Poftă bună!