Căutați o rețetă simplă cu care sa va impresionati musafiri si familia? Încercați aceste bezele, care nu sunt doar frumoase, ci și incredibil de ușor de făcut!
Orice intalnire de familie este un moment de bucurie și, desigur, de savurare a unor dulciuri delicioase. Printre clasici se numără și dulcele preferat al familiei – bezelele.
Ingrediente necesare pentru bezele:
- 4 albușuri de ou
- 280g zahăr granulat
- 1 lingură suc de lămâie
- colorant alimentar gel pentru colorare (opțional)
Mod de preparare:
Pregătiți bezeaua:
Puneți albușurile și zahărul într-un bol, pe baie de aburi.
Amestecați din când în când și monitorizați temperatura, care ar trebui să fie în jur de 74 de grade Celsius. Puteți adăuga puțin suc de lămâie.
Turnați albușurile fierbinți într-un mixer și bateți timp de 15 minute până se formează o bezea tare și lucioasă.
Opțional, adăugați puțin colorant alimentar gel.
Modelarea bezelelor:
Puneti amestecul pe o tavă tapetata cu hârtie de copt folosind o lingură sau un pos, cu o duză care sa va ajute sa creati bezele frumoase.
Coacerea bezelelor:
Uscati bezelele într-un cuptor preîncălzit cu programul de ventilație la 100°C timp de aproximativ 1 oră, până devin ferme la atingere.
Posibilitățile sunt aproape nelimitate! Puteți experimenta cu diferite arome precum vanilia, menta sau chiar extract de zmeură. Culorile pot fi, de asemenea, variate, datorită colorantului alimentar, puteți personaliza bezelele pentru orice ocazie.
Pofta buna!