Vreau să vă ofer încă o rețetă minunată de prajitura pe care mi-a împărtășit-o mătușa mea. Nu doar că arată bine, dar gustul este și mai bun! O puteti face chiar si sub forma de tort pentru diverse aniversari deoarece arata absolut minunat!
Pentru coacerea blatului si montarea prajiturii am folosit o tavă de 24 x 24 cm
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 5 cană de zahăr
- 5 cană de făină de grâu
- 1 linguriță de praf de copt
Pentru crema verde:
- 600 ml de suc verde (eu am folosit de măr verde)
- 2 plicuri de budinca de vanilie
Pentru crema:
- 330 ml de frișcă 30% grasime
- 5 cană de zahăr pudră
- 1 jeleu de lămâie
- un pachet mare de biscuiți cu jeleu 300 g
- 1 plic jeleu de fructe de pădure
Mod de preparare:
Dizolvați jeleul de lămâie în 0.5 cană de apă fierbinte, iar jeleul de fructe de pădure în 1 cană de apă fierbinte. Lăsați ambele deoparte să se răcească.
Bateți albușurile până devin ferme, apoi adăugați treptat zahărul și continuați să bateți. Continuați să bateți, adăugând treptat gălbenușurile.
Adăugați făina cernută cu praful de copt și amestecați bine aluatul cu o lingură de lemn sau silicon. Întindeți aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute (sus-jos, aer cald).
Puneti 0.5 cană de suc și amestecați-l cu cele doua plicuri de budincă. Puneți restul sucului pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați in fir subtire budinca amestecata anterior, amestecând intens pentru a evita cocoloașele. Gătiți budinca pe foc mic până se îngroașă.
Întindeți budinca fierbinte peste blat. Bateți frișca cu zahărul pudră până devine fermă. Adăugați jeleul de lămâie răcit și amestecați pentru omogenizare.
Turnați crema peste budinca răcită, apoi așezați biscuiții deasupra.
Turnați jeleul pregătit (fructe de pădure) peste partea de sus a tortului. Puneți în frigider – de preferință peste noapte, pentru a se întări și stabiliza.
Vă doresc spor la gătit și poftă bună! Dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o salvați și să o împărtășiți cu prietenii dvs.!