Astăzi am copt cea mai buna prajitura cu cheesecake, ciocolată și mac. Vom coace un blat de ciocolată pufos și aromat, pe care îl vom intercala cu cremă de mac. Punctul „forte” al acestei prajiturii este compozitie de brânză, pe care am pregătit-o prima dată.
Spre deosebire de cheesecake-ul clasic, acest cheesecake cu ciocolată se distinge printr-un gust delicat și plăcut.
Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
- Ouă – 4 buc.
- Smântână – 250 ml.
- Unt – 150 g.
- Zahăr – 200 g.
- Făină cernută – 250 g.
- Pudră de cacao – 50 g.
- Bicarbonat de sodiu – 2 lingurițe.
- Un praf de sare
Cremă de mac:
- Mac – 300 g.
- Miere – 120 g.
- Ouă – 2 buc.
- Lapte – 100 ml.
- Griș – 2 linguri.
- Nuci – 1 cană.
- Zahăr – 80 g.
- Amidon de porumb – 2 linguri.
- Lapte – 150 ml.
- Unt – 200 g.
Cremă de brânză:
- Brânză de vaci – 1 kg.
- Lămâie – 1 buc.
- Ouă – 3 buc.
- Zahăr – 200 g.
- Amidon de porumb – 80 g.
- Lapte – 150 ml.
- Unt – 150 g.
- Lămâie – 1 buc.
Preparare:
Blat de ciocolată
Amestecați făina cu pudra de cacao.
Topiți untul și lăsați-l să se răcească, apoi adăugați-l la smântână.
Într-un vas adânc, bateți ouăle, adăugați zahărul și un praf de sare. Bateți cu un mixer timp de 10 minute până devine o compozitie pufoasa.
Turnați amestecul de unt cu smântână și adăugați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine.
Acum adăugați amestecul de făină și amestecați din nou cu un tel. Turnați aluatul într-o formă tapetată cu hârtie pergament. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 40 minute.
Lăsați blatul copt să se răcească și tăiați-l în 2 blaturi. (Eu l-am învelit și în folie alimentară și l-am pus în frigider timp de 5 ore.)
Cremă de mac
Macul se toarnă cu apă rece și se fierbe timp de 15 minute, apoi se clătește cu apă rece si mai apoi se macina.
Adăugați 2 linguri de griș în 100 ml de lapte și gătiți compozitia. Turnați-l peste mac și amestecați, adăugați miere și nuci.
Separat, bateți ouăle cu zahărul și amidonul și adăugați la mac.
Fierbeți 150 ml de lapte, turnați-l peste amestecul de mac, amestecați bine și puneți pe foc. Lăsați să fiarbă și apoi opriți focul, lăsați compozitia să se răcească la temperatura camerei.
Bateți 200 g de unt și adăugați treptat compozitia de mac, continuând să bateți.
Cremă de brânză
Mărunțiți brânza de vaci și transferați-o într-o oală cu fund gros. Adăugați zahărul, amidonul, ouăle, laptele, untul moale, coaja de la 1 lămâie.
Bateți totul până devine omogen și puneți pe foc, amestecând în continuu.
De îndată ce masa de brânză începe să fiarbă (apar bule), opriți focul și adăugați sucul de la 1 lămâie.
Amestecați bine și lăsați să se răcească puțin.
Asamblare:
Puneți blatul de ciocolată în partea de jos a formei, turnați o mare parte din crema de mac și nivelati.
Acoperiți din nou cu blatul de ciocolată și puneți în frigider timp de 20-30 de minute.
Acum turnați compozitia de brânză încă caldă și nivelati.
De asemenea, acoperiți partea de sus cu crema de mac ramasa. Cel mai bine este să lăsați tortul finit în frigider timp de 5-6 ore pentru stabilizare.
Poftă bună!