Istoria cremei de vanilie (crema patisera) începe în Imperiul Roman. Atunci, oamenii combină ouă cu unele componente dulci, probabil miere. Astfel se obținea o bază dulce pentru utilizare ulterioară.
Această rețetă a fost adoptată de cofetarii din Evul Mediu. Crema lor de vanilie era încă departe de ceea ce avem acum. Dar astfel de cremă a început să fie perfecționată.
Ca rezultat, oamenii au ajuns la conceptul de a pregăti cremă dulce în secolul al XVIII-lea. A fost folosită pentru multe deserturi. Cu toate acestea, a devenit utilizată pe scară largă abia în secolul al XX-lea. Atunci, alternativele la produsele de patiserie dulci, cum ar fi plăcintele și clătitele, au început să fie mai puțin populare.
Astazi va prezint o reteta a unei creme de vanilie (ca baza) dar la care adaugam lapte condensat – rezultatul va fi unul nemaipomenit de bun, fin si foarte gustos.
Ingrediente pentru crema cu lapte condensat:
- Ouă – 2 buc;
- Zahăr – 50 g;
- Zahăr vanilat – 10 g;
- Amidon de porumb – 1 lingură;
- Lapte – 200 ml;
- Unt – 150 g;
- Lapte condensat – 180 g.
Prepararea cremei cu lapte condensat:
Spargem ouăle într-o cratiță, adăugăm zahărul vanilat și zahărul obișnuit, batem până se dizolvă zahărul. Adăugăm amidonul de porumb în amestec, amestecăm bine.
La foc mediu, începem să gătim amestecul, turnăm laptele. După ce crema se îngroașă, poate fi scoasă de pe foc. Este important să amestecăm constant amestecul pentru a evita formarea cocoloașelor.
Lăsăm amestecul să se răcească complet sub un prosop și un capac – sau poate fi folosita o folie alimentara, in contact cu crema pentru a nu se forma acea crusta tare. Adăugăm laptele condensat în unt, batem cu un mixer până devine omogen.
Adăugăm treptat amestecul de ou în baza de cremă, batem până când amestecul de ou se dizolvă în cremă.
Rezultatul este o cremă de vanilie si lapte condensat, groasă și delicată.
Este potrivită pentru utilizare în torturi și prăjituri. Spor la gatit!
Foarte tari rețetele tale!
Vă mulțumesc frumos! ❤️