Consumul de visine reprezinta un mod foarte bun de a adauga niste substante nutritive mai importante in dieta ta, dar, de asemenea, si de a te bucura de o gustare foarte buna.
De asemenea, trebuie sa recunosc si faptul ca visinele un pic acrisoare si dulci in acelasi timp, sunt printre fructele mele preferate.
Ce sunt visinele si ce beneficii aduc acestea organismului
Visinele sunt o specie de cirese din genul Prunus si care au un gust mai acid decat ciresele traditionale. Originare din Europa si din Asia, aceste fructe au numele stiintific Prunus Cerasus si sunt transformate in mod normal sunt transformate intr-un suc foarte bogat in substante nutritive.
Copacul pe care cresc aceste cirse are unele dimensiuni mai mici decat un cires obisnuit si sunt mai multe varietati. Visinele sunt uneori uscate si folosite ca ingredeinte in diferite cocktailuri si lichioruri, dar si in torturi, tarte, placinte si in anumite preparate din carne de porc..
Info: vezi retetele mele de smoothie-uri. S-ar putea sa te indragostesti de cateva smoothe-uri cu fructe pe care le-am incercat in ultimii 2 ani.
Unii oameni prefera extractul de visine fata de verii lor mai dulci, datorita profilului anti oxidant foarte impresionant al acestor fructe, in ciuda faptului ca de obicei iti lasa gura apa.
Informatii nutritive despre visine
Atunci cand vine vorba despre susbtantele nutritive, visinele reprezinta o sursa foarte bogata de vitamina A, vitamina C si de fibre, dar visinele mai contin de asemenea si nivele scazute de fier si de calciu. 100 de grame de visine contin numai 50 de calorii.
Aceste fructe contin nivele mai mari de antocianine decat alte alimente, dar si nivele mari de acid elagic si de qvercetina, doua substante ce au puternice proprietati anti oxidante.
Beneficiile aduse de consumul de visine
Printre cele mai importante beneficii aduse de consumul de visine se numara capacitatea acestora de a face unele dintre urmatoarele lucruri:
- Poate sa reduca procesele inflamatorii
- Poate sa previna aparitia osteoartritei
- Poate sa reduca nivelele de stres
- Poate sa reduca riscul de a suferi de boli cardiovasculare
- Poate stimula starea de sanatate a creierului tau
- Poate sa trateze obezitatea
- Poate sa trateze insomnia
- Poate sa determine cresterea densitatii osoase
Nivelele mari de antocianine din compozitia acestor fructe pot, de asemenea, sa stimuleze sanatatea creierului prin reducerea stresului oxidativ si a depunerilor plachetare si, in acelasi timp, pot sa previna anumite boli neruo degenerative.
Util: iti plac coacazele? vezi ce beneficii dar si ce efecte secundare au
Natura saraca in calorii, dar foarte bogata in substante nutritive a acestor fructe le face sa fie foarte utile pentru sindromul metabolic si, de asemenea, pentru reducerea greutatii corporale in exces, a problemelor de guta si a durerilor musculare.
Studiile stiintifice efectuate asupra acestor fructe au aratat ca acestea pot sa determine reducerea nivelelor de hormoni de stres, ceea ce poate determina reducerea simptomelor prezentate de insomnie si, in acelasi timp, sa trateze senzatia de durere si disonfortul creat de artrita, de guta si de alte afectiuni inflamatorii.
Nivelele mari de vitamina C si de substante minerale importante pentru corp mai pot, de asemenea, sa stimuleze sistemul imunitar si sa mentina densitatea minerala a oaselor la valori optime.
Visinele VS Ciresele negre
- Culoarea: antocianinele sunt responsabile de culoarea acestor fructe si, atunci cand vine vorba de visine si de ciresele negre (vezi cate calorii au ciresele), continutul de antocianine este mult mai mare in cazul visinelor
- Nivelele de zahar: visinele mai au de asemenea si nivele mici de zahar, ceea ce le face sa fie mai bune in cazul pacientilor care sufera de diabet. Apropo de diabet, iti recomand sa vezi lista de surse de dulce pentru diabetici
Visine VS Cirese amare
- Consum: Visinele tind sa fie inghetate, uscate sau amestecate in sucuri, in timp ce ciresele sunt de obicei consumate in stare proaspata
- Culoarea: Visinele tind sa nu isi piarda din culoare atunci cand sunt conservate sau inghetate, lucru care nu e valabil si in cazul cireselor
- Substantele nutritive: Visinele reprezinta o sursa mai buna de substante nutritive, mai ales atunci cand vine vorba de continutul lor in antocianine
- Beneficii: visinele sunt mai bune, de asemenea, atunci cand vine vorba de tratarea inflamatiilor si a senzatiei de durere, atunci cand sunt comparate cu ciresele amare
Update: sa ne si amuzam putin. Stiati ca exista si o dieta cu visine?
https://www.youtube.com/watch?v=xESJHqypeRs