Vinul vechi din miere de albina naturala sau miedul maturat, dupa cum mai este numit acesta, este o bautura cu numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Se consuma inca din cele mai vechi timpuri, in prezent regasindu-se in formula imbunatatita, avand la baza ierburi aromatice si condimente, special selectate pentru a reda de fiecare data gustul unic al sau.
Pentru cei care doresc sa realizeze o achizitie in acest sens, o sursa de incredere este Bacania Naturista. In cadrul acestei farmacii naturiste online sunt disponibile diverse sortimente ale vinului din miere de albina, livrate individual sau, dupa plac, in pachete atragatoare, de altfel idei geniale de cadou.
Pentru ca beneficiile acestei bauturi speciale sunt mai putin cunoscute de majoritatea, in randurile urmatoare se regasesc cateva mentiuni cu privire la acestea. Un deliciu cu o aroma intensa si placuta, vinul din miere de albina devine apoi nelipsit din camara celor ce il incearca.
Proprietatile miedului maturat – procesul de obtinere a acestuia
In functie de adaosul de mirodenii selectionate ce le are in compozitia sa, vinul vechi din miere de albine se prezinta sub consistente diverse. Toate sunt insa apropiate de o fluiditate ce face consumul sau cu atat mai dorit. Este o bautura traditionala, cu un gust deosebit de rafinat si fin, insotit de o aroma de miere de albine intensa, placuta. In urma procesului de maturare, acesta ajunge la un continut de alcool de 16%, fiind preparat dupa retete speciale, ce au fost adaptate pana cand produsul a rezultat sub o forma stabila, gustoasa.
Colectia de la Bacania Naturista contine vin de miere obtinut pe cale naturala, fara niciun adaos de substante chimice asa cum se intampla in cazul multor produse din comert. Ingredientul de baza este mierea de albine selectionata. Se adauga de asemenea apa plata, insa nu de orice fel. Aceasta este extrasa din surse de incredere, de la peste 50 m adancime. Se are in vedere un raport de un volum miere si unul de apa. Exista o perioada de maturare – diferita pentru fiecare tip de mied in parte, ce poate fi de la minim 2 ani si mai mult.
In fapt, aceasta perioada depinde de cat de repede reuseste amestecul sa atinga claritatea optima, respectiv sa rezulte un procentaj de alcool prestabilit – de 16o.
Fiecare detaliu conteaza cand vine vorba despre prepararea vinului din miere de albine. Optiunile comercializate pe Bacania Naturista vizeaza doar produse in prepararea carora s-au folosit doar ingrediente sigure, cu calitate garantata. Acestea dicteaza reusita retetei.
In realizarea miedului de miere disponibil pe www.bacanianaturista.ro, se utilizeaza loturi de miere de albine numai care au fost mai intai supuse unor probe stricte, in laboratorul producatorului, pentru a asigura calitatea neschimbata a acestuia.
Despre vinul vechi din miere de albine, completat de ierburi aromatice si mirodenii diverse, se vorbeste atribuindu-i-se calitatea de leac. Fie individual, fie combinat cu alte ingrediente pentru a obtine un leac, miedul prezinta numeroase proprietati benefice si tamaduitoare. Se utilizeaza unori alaturi de alte tratamente pentru a acoperi gustul neplacut al acestora, spre exemplu, la randul sau aducand beneficii insemnate organismului. Dulce si totodata intaritor, vinul din miere este un amestec preferat de tot mai multi.
Este o bautura speciala a carei preparare presupune o cunoastere adanca a ierburilor, a rasinilor, sevelor ce se utilizeaza. Mai mult decat atat, in cazul ei rabdarea este o calitate de aur. Numai atunci cand timpul de maturare este atins complet, iar mirodeniile sunt adaugate in gramajul exact stabilit dupa retetar, miedul va fi reusit, aroma lui va fi inegalabila si se va pastra fara a fi necesari conservanti, arome artificiale, stabilizatori, indulcitori artificiali, emulgatori, nitrati, nitriti si asa mai departe.
Intocmai pentru ca acestea lipsesc cu desavarsire din produsele ce pot fi comandate aici, sunt cu atat mai de incredere mai ales pentru publicul ce ridica anume pretentii cand vine vorba despre adaosuri de acest fel.
Unii prefera formele mai dulci ale miedului, altii pe cele mai aromate, vizand chiar specific trandafirul salbatic, de exemplu. Colectia de vin vechi din miere de la Bacania Naturista satisface cu succes astfel de preferinte. Pe site este disponibil in recipiente de diverse cantitati, dar si in seturi interesante, insotite de pahare sau cani speciale in care se poate servi.
puteti da retetarul, sunt apicultor si as vrea sa incerc si eu, va multumesc
Incercati sa discutati cu ei. Poate aveti noroc 😀