ulei-de-catina-beneficii
0/10voturi

Catina este un arbust de foioase care creste in principal in Europa si Asia. Uleiul din această plantă poate fi extras din pulpa de fructe și din semințe.

Uleiul de cătină are proprietăți diferite și beneficii atât pentru a îmbunătăți aspectul pielii, cât și pentru a promova sănătatea organismului.

Acest ulei a fost folosit de mii de ani în medicina tradițională în țări precum China, India și Pakistan pentru a trata tusea și a atenua alte disconforturi. În Rusia, pe de altă parte, este folosit în principal ca tratament pentru probleme de piele, cum ar fi psoriazis, și pentru rănile cauzate de degeraturi.

Mai jos sunt prezentate principalele caracteristici și proprietăți ale uleiului de cătină:

ulei-de-catina-beneficii

Uleiul de catina are proprietăți anti-cancer

Potrivit mai multor studii, acțiunea combinată a substanțelor nutritive conținute în uleiul de cătină are proprietăți anti-cancer. În special, uleiul extras din semințele de cătină, ar putea să inducă apoptoza celulelor canceroase în ficat, în timp ce uleiul extras din fruct ar avea capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase în colon, în sân și în piele.

Aceste extracte blochează efectele dăunătoare ale unor substanțe, împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase.

Uleiul de catina are beneficii pentru sistemul imunitar

Catina este un mic fruct galben-portocaliu bogat în vitamine (în special vitaminele A, C și E), acizi grași, aminoacizi, oligoelemente și substanțe nutritive, inclusiv polifenoli, flavonoide, carotenoide și oligoelemente, cum ar fi fier, seleniu și zinc.

Acestea sunt toate componente care contribuie la îmbunătățirea funcțiilor imunitare ale corpului nostru. Acest ulei este deosebit de potrivit pentru prevenirea răcelii și bolilor sezoniere.

Sănătatea gastrointestinală

Extractele de catină au, de asemenea, numeroase substanțe antiinflamatorii și anti-ulceroase și, din acest motiv, ele sunt indicate și pentru o stare bună de sănătate la nivelul gastrointestinal. În particular, uleiul din semințe de catina, este util pentru tratamentul ulcerelor gastrice.

Acest ulei este, de asemenea, capabil să acționeze ca un fel de barieră care protejează stomacul și intestinul din interior, contracarând eventualele atacuri ale agenților patogeni.

Beneficii cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt strâns legate de daunele cauzate de radicalii liberi și excesul de grăsimi din sânge.

ulei-de-catina-

Uleiul de cătină conține un aport ridicat de acizi grași, în special acid oleic și linoleic, care pot reduce nivelurile ridicate de colesterol, reglează tensiunea arterială și inhibă agregarea plachetară în sânge, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.

Îngrijirea pielii cu ulei de catina

Uleiul de cătină este, de asemenea, foarte potrivit pentru tratarea diferitelor boli ale pielii, inclusiv psoriazis, eczeme, dermatite, arsuri, dar și leziuni aparute prin îngheț, răni, leziuni provocate de chirurgia cosmetică și tratamente cu laser. Uleiul are un conținut ridicat de substanțe nutritive esențiale pentru regenerarea celulelor epidermei.

Din acest motiv, ajută la minimizarea prezenței ridurilor și a altor imperfecțiuni ale pielii, oferind în același timp ton și elasticitate. Utilizarea sa este deosebit de populară în timpul verii pentru hidratarea pielii și evidențierea bronzului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here