Beneficiile uleiului de castor (ulei de ricin) pentru piele si pentru fata

0
762
ulei-de-ricin-beneficii

Uleiul de castor e un ulei vegetal care este folosit pentru o gama larga de scopuri cosmetice si medicale. In mod normal, oamenii folosesc acest ulei pentru proprietatile sale laxative, dar acest ulei are si unele beneficii potentiale pentru pielea ta.

Acest articol prezinta ce este uleiul de castor si ce beneficii are acesta pentru tine dar cel mai important, cum sa folosim uleiul de castor pentru diferite afectiunie ale organismului.

ulei-de-castor

Mai multe informatii despre uleiul de castor pentru fata si pentru piele

  • Uleiul de castor provine din semintele plantei Ricinus communis (ricin), care este originara din zonele tropicale ale Africii si ale Asiei
  • In mod obisnuit, uleiul de castor este aplicat in mod direct pe piele, folosind o bucata de vata de bumbac
  • Uleiul de castor este relativ sigur pentru utilizare, dar unii oameni au raportat unele efecte secundare dupa ce l-au aplicat pe piele
  • Se considera ca uleiul de castor are proprietati anti inflamatoare, anti microbiene, hidratante si alte proprietati foarte utile

Info: citeste aici la ce poti folosi uleiul de ricin

Ce este uleiul de castor?

Ca aspect, uleiul de castor este un lichid transparent de culoare galbuie. Este un ingredient folosit pe scara larga , intr-o varietate de produse de menaj, de la produse curatare si pana la vopseluri.

Uleiul de castor a fost folosit, de asemenea, in tratarea unei game variate de afectiuni medicale, dintre care cel mai notabil probleme digestive. Uleiul de castor este descompus in acid ricinoleic in intestinul subtire, ceea ce accelereaza procesul de digestie. Desi dovezile sunt mai putin concludente, s-a descoperit ca uleiul de castor are unele beneficii si pentru fata si pentru pielea ta.

Se considera ca uleiul de castor si acidul ricinoleic pot sa creasca absorbtia in piele si sunt folosite in unele cazuri in tratarea a diferite afectiuni ale pielii, printre care se numara dermatoza, psoriazisul si acneea. Exista, de asemenea, dovezi anecdotice ale faptului ca uleiul de castor poate sa promoveze cresterea parului, desi nu exista dovezi stiintifice in momentul de fata care sa dovedeasca acest lucru.

Util: am scris aici cum fac eu masca cu ulei de ricin

ulei-de-ricin-beneficii

Prin faptul ca contine acid ricinoleic si alti cativa acizi grasi, uleiul de castor are unele proprietati care il fac sa fie un produs foarte util in ingrijirea pielii si in special pentru fata ta.

Beneficiile aduse de uleiul de castor

Uleiul de castor poate sa iti ofere beneficii atat pentru fata, cat si pentru piele.

Pentru Fata:

  • Acnee: proprietatile anti inflamatoare si anti microbiene ale uleiului de castor il fac sa fie foarte util in reducerea acneei. Acid ricinoleic prezent in compozitia uleiului de astor poate sa inhibe cresterea bacteriilor care iti cauzeaza acneea
  • Textura: uleiul de castor este, de asemenea, foarte bogat in alti acizi grasi, care iti stimuleaza finetea si senzatia de moale atunci cand e aplicat pe pielea fetei
  • Complexia pielii: acizii grasi din compozitia uleiului pot, de asemenea, sa promoveze cresterea de tesut sanatos de piele, ceea ce il face sa fie foarte util in refacerea pielii
  • Pentru o piele mai sensibila: uleiul de castor are un scor comedogenic mic, ceea ce inseamna ca este foarte putin probabil ca uleiul de castor sa iti blocheze porii din piele, lucru care il face sa fie foarte potrivit pentru folosirea pe o piele mai sensibila, avand un risc foarte mic sa determine aparitia punctelor negre
  • Nu este deloc scump: produsele de ingrijire a pielii, in special cremele si uleiurile de fata, pot sa fie foarte costisitoare. Uleiul de castor are un pret relativ scazut si are multe proprietati similare cu produsele de ingrijire a pielii care sunt mai scumpe.

Pentru Piele:

  • Anti inflamator: atat uleiul de castor, cat si acidul ricinoleic s-au dovedit a avea proprietati anti inflamatoare, ceea ce le face s fie foarte utile in tratarea pielii iritate.
  • Anti microbian: uleiul de castor mai poate, de semenea, sa iti protejeze pielea de infectiile bacteriene, prin indepartarea agentilor patogeni.
  • Proprietati hidratante: uleiul de castor contine trigliceride, care au rolul de a mentine nivelul de hidratare al pielii, ceea ce inseamna ca poate sa atraga umezeala din aer, ceea ce duce la hidratarea pielii
  • Curatarea pielii: trigliceridele din compozitia uleiului de castor sunt, de asemenea, foarte utile in indepartarea prafului si mizeriilor de pe pielea ta

Beneficiile uleiului de ricin

Desi putin cunoscut de multe dintre noi, uleiul de ricin este un ingredient nelipsit din multe produse de ingrijire si infrumusetare. Este bogat in antioxidanti si poate fi folosit acasa sub forma de masti pentru piele si par deoarece folosit pe termen lung ofera rezultate spectaculoase. Poate fi folosit de aproape orice persoana indiferent daca are tenul uscat sau gras, parul ondulat sau drept iar costurile unui astfel de tratament nu sunt la fel de ridicate ca cele din saloanele de infrumusetare.

  • Tratament pentru gene. Daca ai genele rarite sau uscate de la rimel, uleiul de ricin te va ajuta sa le ai mai groase, mai lungi si mai rezistente. Este de ajuns sa aplici uleiul in fiecare seara pe gene cu ajutorul unei periute de dinti. Dupa o luna vei observa cu siguranta rezultatele.
  • Daca ai probleme cu caderea parului. Fiecare dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu probleme de cadere a parului si poate nu am stiut la ce sa apelam. Uleiul de ricin este extrem de util daca vrei sa stopezi caderea parului sau vrei sa il ai mai bogat si mai rezistent.Tot ce trebuie sa faci este sa aplicii o masca o data pe saptamana. Masca este compusa dintr-o fiola de ulei de ricin, un galbenus de ou si cateva picaturi de vitamina A. Amesteci bine aceste ingrediente si masezi parul la radacina pentru 10 minute. Acopera parul cu folie alimentara pentru a evita sa te patezi de ulei si lasa masca sa actioneze pentru doua ore. La sfarsit de speli pe par si aplici un balsam hidratant. Rezultatele vor aparea dupa o luna de tratament dar nu ezita sa o folosesti si dupa ce ai rezolvat problema. In definitiv e mai util sa previi decat sa tratezi.
  • Pentru pielea uscata. Dupa ce ai facut un dus fierbinte amesteca uleiul de ricin cu cateva picaturi de zeama de lamaie pentru un miros mai placut si maseaza pielea pentru 15 minute. Va fi un masaj relaxant dar care iti va hidrata si pielea in acelasi timp.
  • Pentru ridurile fine si de expresie. Daca ai riduri fine sau de expresie pe frunte, gat sau in jurul ochilor maseaza zonele afectate cu putin ulei de ricin zilnic. Acelasi tratament este valabil si daca ai tenul patat sau daca ai pistrui si vrei sa scapi de ei.
Utilizarea uleiului de castor:

Poate sa treaca ceva timp pana cand pielea sa absoarba uleiul de castor in mod complet, dar este posibil sa stimulezi abilitatea pielii de a absorbi acest ulei prin diluarea sa.

Daca asa isi doresc, oamenii pot sa dilueze uleiul de castor cu alte uleiuri, cum ar fi de exemplu uleiul de masline sau cel de alune, iar specialistii din domeniu recomanda un raport de 50/50.

Efecte secundare

In timp ce uleiul de castor are unele proprietati promitatoare, este foarte important de luat in considerare faptul ca dovezile stiintifice care sustin aceste afirmatii despre uleiul de castor nu sunt concludente si multe dintre aceste dovezi tind sa fie anecdotice si nu stiintifice.

Uneori, pot sa apara si unele rectii alergice, cum ar fi de exemplu:

  • Iritatiile de piele
  • Inflamatiile
  • Mancarimile

Orice persoana care are o reactie alergica la uleiul de cstor ar trebui sa apeleze la ajutor medical specializat cat mai repede posibil. Iritatiile de pe piele sunt cele mai raportate efecte secundare in mod obisnuit.

uleiuri-de-castor

Concluzii: este bine sa folosim ulei de castor?

Folosirea uleiului de castor  este un mod util si ieftin de a promova sanatatea pielii si ar putea sa aiba unele beneficii pentru fata. Totusi, multe dintre dovezile care sustin astfel de afirmatii nu sunt concludente si un numar mai mare de cercetari stiintifice o sa mai fie necesare pentru a determina toate beneficiile aduse de utilizarea acestui ulei.

Uleiul de castor e disponibil pentru achizitie in mediul online. Acestulei e considerat a fi relativ sigur, dar poate sa determine aparitia unor efecte secundare negative, care ar trebui s fie luate in considerare atunci cand te decizi sa il folosesti pentru piele sau pentru fata.

Alte beneficii ale uleiului de ricin:

Uleiul de ricin poate fi folosit in tratarea mai multor afectiuni de diferite genuri. Acesta poate fi folosit si ca laxativ dar de asemenea poate fi folosit in diferite afectiuni ale pielii si a tesuturilor de sub aceasta, este un bun tratament pentru vindecarea nevilor (alunitelor).

  • Metoda de tratare a nevilor consta in ungerea acestora cu ulei de ricin seara si dimineata, frecand usor, cam de 20 de ori, pentru ca uleiul sa patrunda in piele.
  • Uleiul de ricin se foloseste cu bune rezultate pentru ulceratiile pielii.
  • Se foloseste pentru masarea pieptului femeilor pentru sporirea abundentei de lapte.
  • Atunci cand ochii sunt rosii sau iritati, o picatura de ulei de ricin slabeste iritatia si roseata ochilor.
  • In cazul copiilor mici, carora parul nu le creste normal, se aplica ulei de ricin de doua ori pe saptamana, seara, inainte de culcare. Pielea capului se maseaza bine cu ulei, care ramane asa pana dimineata, cand se inlatura prin samponare. Dupa ce prin folosirea uleiului de ricin de doua ori pe saptamana se restabileste cresterea normala a parului, intretinerea sanatatii acestuia poate fi asigurata prin aplicarea tratamentului odata la doua saptamani sau odata pe luna.
  • Uleiul de ricin poate fi aplicat pe gene inainte de culcare de trei ori pe saptamana duce la indesirea lor si cresterea acestora in lungime. Acelasi tratament se poate aplica si pentru sprancene.
  • In cazul de bronsita, se aplica pe piept un amestec format din doua linguri de ulei de ricin si o lingurita de ulei de terebentina. Se incalzeste uleiul de ricin si mai apoi se adauga uleiul de terebentina. Cu acest amestec se maseaza putin pieptul si apoi se acopera cu o patura. Daca afectiunea este una usoara, tratamentul se aplica seara inainte de culcare; daca este grava se aplica de trei ori pe zi.
  • Poate fi aplicat pe picioare de doua – trei ori pe saptamana sau mai des, in cazul in care picioarele au fost suprasolicitate. Tratamentul consta in ungerea si frecarea picioarelor cu ulei de ricin seara inainte de culcare, dupa care se pun sosete din bumbac. Dimineata veti observa ca aveti pielea mai catifelata iar senzatia de durere si oboseala dispare. Uleiul de ricin poate fi folosit in acelasi fel, seara si dimineata, pentru inmuierea bataturilor si calusurilor, inlaturand durerea. Acest tratament este un remediu specific in tratarea bataturilor moi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here