Ulei de Argan Bio – Beneficii si Intrebuintari

In ultimii ani oamenii au inceput sa se orienteze la cumparaturi dupa produsele cele mai ecologice si naturiste, mai ales dupa ce au fost si inca sunt bombardati cu informatii in legatura cu pericolele impuse de poluare, E-urile din mancare si multe altele, iar industria cosmeticii a avut parte de cele mai mari schimbari din acest punct de vedere.

Astfel produsele de cosmetica naturiste au capatat o popularitate uriasa intr-un timp foarte scurt, pregatindu-se in acest fel rampa de lansare pentru un produs revolutionar care a reusit sa schimbe din nou fata acestei industrii, cu toate ca la noi in tara acest lucru s-a intamplat cu mult mai recent decat prin alte parti.

Ceea ce a reusit sa ii puna pe jar pe oameni a fost uimitorul ulei de argan bio, care a convins foarte multa lume inca de la inceput ca este un produs exceptional. Acest lichid remarcabil a fost produs pentru prima oara acum peste o mie de ani in zona in care acum se intinde partea de sud-vest a Marocului, motiv pentru care a fost denumit de catre unele persoane drept „aurul verde al desertului marocan”.

Despre arborele argan si uleiul de argan

Roadele arborelui de argan continua si astazi sa fie folosite pentru producerea uleiului de argan printr-un proces care a fost perfectionat de-a lungul timpului, dar care nu implica nimic altceva decat presarea la rece a fructelor si samburilor, dupa care lichidul creat trebuie pus la pastrare, exact in aceleasi conditii ca oricare alt ulei.

Totusi trebuie mentionat faptul ca acest copac nu creste decat in cateva zone restranse de pe suprafata Pamantului, Marocul fiind principala tara in care se gaseste. Motivul din spatele acestui fapt este ca acest arbore are nevoie de niste conditii climaterice extrem de specifice pentru a putea creste. Ba chiar mai mult, in primele decenii de viata nu apar deloc fructe. Din aceste motive preturile existente pe piata romaneasca nu sunt prea mici.

Acest ulei argan bio reuseste sa se mentina in topul celor mai cautate produse cosmetice datorita proprietatilor sale extraordinare, care ii permit sa se ocupa de mai multe parti ale corpului, fiind de fapt trei produse intr-unul singur. Chiar si asa, utilizarea sa principala ramane totusi tratarea intregii pieli a corpului uman, careia reuseste sa ii redea elasticitatea si sa o scape de riduri intr-un timp destul de scurt, avand efecte benefice inca de la prima utilizare. Continutul foarte ridicat in vitamina E, fenoli si acizii grasi esentiali sunt lucrurile care ii permit acestui ulei sa actioneze cu o eficienta extrem de crescuta.

Pentru ca efectele acestui ulei asupra pielii sa fie maximizate, trebuie sa aplicati un strat subtire de lichid si sa masati usor zona de interes pentru un sfert de ora, dupa care uleiul va reusi sa intre in piele si sa inceapa sa isi faca treaba. Lasand la o parte aceasta utilizare principala, nu toti stiu ca acest ulei poate sa fac mult mai multe pentru pielea noastra decat lasa sa se vada. Astfel, persoanele chinuite de acnee pot sa zica adio acestui blestem si sa isi vada tenul curat pentru prima oara dupa mult timp.

nuci-argan

De asemenea se cunosc foarte multe cazuri in care unele persoane curioase au incercat sa scape de cicatricile inestetice lasate in urma de arsuri foarte grave, iar acest ulei le-a ajutat cu succes.

Exista fel si fel de uleiuri, extrase din plante sau arbori,care mai de care mai benefice asupra organismului uman. Unul dintre uleiurile cele mai benefice, atunci cand vine vorba despre diferitele parti ale corpului uman, este reprezentat de uleiul de argan. Acesta, dupa cum bine se stie, este extras din semintele fructelor unui copac originar din Maroc, numit argan. Inca din cele mai vechi tim puri, uleiul de argan a fost considerat un remediu in tratarea diferitelor problem ce tin de natura cosmetica sau medicala.

Datorita acizilor grasi si a procentului mare de vitamina A pe care acesta il are in compozitie, el poate fi pus in topul substantelor antioxidante.  Insa, despre ulei de argan mai putem spune si ca acesta este folosit atunci cand vine vorba despre tratarea pielii uscate, a eczemelor si chiar pentru combaterea ridurilor. Nici cand este vorba despre dobandirea unei pieli mai frumoase si de intretinerea parului si a unghiilor, uleiul de argan nu este dat la o parte, deoarece acesta prezinta proprietati hidratante.

Atunci cand este folosit pentru intretinerea parului, uleiul de argan este unul dintre produsele ce pot face minuni. Acest ulei de argan are cu adevarat puterea de a transforma un par uscat si fragil intr-un par puternic si matasos. Datorita faptului ca patrunde cu usurinta in porii parului, acesta imbunatateste semnificativ elasticitatea acestuia, iar faptul ca este un hidratant bun si contine multi nutrienti ofera parului o crestere destul de sanatoasa.

Specialistii in cosmetica recomanda uleiul de argan atunci cand o persoana prezinta la nivelul capului un par dificil de pieptanat, deoarece acesta restabileste netezimea parului.

In cazul in care se doreste folosirea de ulei de argan pentru ingrijirea pielii, trebuie stiut ca acesta poate avea efecte miraculoase. Avantajul acestui ulei de argan este constituit de faptul ca acesta nu contine colesterol, lucru care il pune in topul substantelor hidratante pentru piele.

Continutul ridicat de acizi grasi il face pe acesta sa fie unul dintre cele mai ideale produse atunci cand este folosit pentru hidratarea pielii. Atunci cand se foloseste ulei de argan pentru piele, ph- ul acesteia se va restabili, iar pielea isi va recapata elasticitatea. Si nu numai atat, caci dupa folosirea de ulei de argan pe pielea fetei, ridurile vor deveni doar o amintire neplacuta.

Multe persoane mai folosesc ulei de argan si pentru tratarea unor boli destul de dificile, cum este psoriazisul. Chiar si pielea uscata isi poate recapata vitalitatea si tonusul atunci cand se foloseste ulei de argan, insa beneficiile uleiului de argan pot continua la nesfarsit.

Despre ulei de argan putem spune multe, insa cele prezentate mai sus reprezinta unele dintre cele mai importante intrebuintari ale acestuia, iar toate sunt spuse numai dupa testarea acestui produs.

Intrebuintarile si utilizarea uleiului de argan bio

Daca nu va intereseaza sa va tratati pielea pentru diversele cauze prezentate mai sus, atunci poate sunteti interesati de ingrijirea parului fragil, care se stie ca foarte greu poate sa isi revina la normal, indiferent de samponul folosit la fiecare spalare. Dar niste ulei de argan bio in ecuatie este exact ceea ce lipsea pentru tratamentul acestei afectiuni tot mai raspandite in randul populatiei de pe intreaga planeta.

Metoda corecta de utiliare presupune folosirea unei anumite cantitati care se aplica pe toata lungimea parului, se lasa cateva minute sa actioneze, iar apoi parul trebuie clatit, apoi spalat dupa o asteptare de circa douazeci de minute cu samponul pe care il folositi de obicei. In numai doua saptamani veti observa ca parul va capata un aspect matasos si stralucitor, dar mai ales ca va avea radacini mai puternice si mai rezistente.

O ultima zona din corp pe care o puteti ajuta este cea reprezentata de unghii. Persoanele cu unghii fragile acum beneficiaza de un tratament eficient si de durata. Tot ce trebuie facut este sa se amestece putin ulei de argan cu niste suc proaspat obtinut din lamai stoarse, iar amestecul sa fie aplicat pe unghii. Intr-un timp foarte scurt nu veti mai avea nicio problema cu unghiile.

La ora actuala nu exista nici macar un singur produs cosmetic care sa se apropie macar de egalarea eficientei si multitudinii de roluri pe care acest ulei argan bio le poseda, si nici nu va exista in viitorul apropiat.

Cu toate ca exista si preturi putin mai piperate, cu putina rabdare veti reusi sa gasiti acest produs miraculos la un pret mai rezonabil, cu conditia sa nu renuntati. In definitiv, acest ulei is merita toti banii, iar nici macar o persoana nu a avut vreo plangere de facut pana acum, si nici nu exista motive pentru ca cineva sa fie nemultumit.

Uleiul de argan, adevaratul aliat al frumusetii

Numit si aurul Marocului, uleiul de argan este apreciat, printre altele, pentru cantitatea impresionanta de acizi grasi esentiali pe care o contine. Acest ulei are o valoare nutritiva deosebita, beneficiile sale acoperind domeniul frumusetii si al sanatatii in acelasi timp.

Dintre acizii grasi pe care ii contine uleiul de argan se pot mentiona: acidul oleic, acidul alfa- linoleic, acidul palmitic, acidul linoleic. De asemenea, acest ulei contine si acizi grasi nesaturati (Omega 3, Omega 6 si Omega 9). Se afirma ca uleiul de argan are printre cele mai mari concentratii de vitamina E.

Un element important este tocoferolul, un antioxidant puternic care diminueaza vizibil semnele imbatranirii pielii. Acesta ajuta la prevenirea si reducerea ridurilor si a liniilor fine prin efectul de crestere a umiditatii de la nivelul pielii. Uleiul de argan contine si niste substante numite saponine, care hranesc in profunzime pielea uscata.

ulei-de-argan

Se stie ca pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila, iar cu trecerea timpului, aparitia ridurilor si a cearcanelor este inevitabila. De aceea, utilizarea unei creme speciale pentru aceasta zona este obligatorie. Crema pentru ochi si pleoape Skin AquaIntensive ofera o ingrijire adecvata pentru pielea sensibila si delicata din jurul ochilor. Produsul are la baza corali si alge atlantice, ce imbunatatesc oxigenarea celulara, colagen si acid hialuronic, care asigura fermitate pielii, si ulei de argan, care hraneste si reda consistenta pielii.

Proprietatile uleiului de argan

Uleiul de argan, dupa cum ii spune si denumirea, este extras din semintele fructului unui copac originar din Maroc, numit argan. Cand vorbim despre ulei de argan, putem spune ca acesta reprezinta un mod de tratare atat a unor probleme de natura cosmetica, cat si a unor de natura medicala. Datorita faptului ca in compozitia lui prezinta vitamina A si o serie de acizi grasi, lucru din care rezulta ca uleiul de argan este o substanta antioxidanta a organismului uman.

Uleiul de argan este cel mai des folosit atunci cand vine vorba despre tratarea pielii uscate, a eczemelor, a acneei si chiar in tratarea ridurilor, insa nu numai atat, caci uleiul de argan mai este intrebuintat cu succes si atunci cand se doreste obtinerea unei pieli mai frumoase si nu in ultimul rand pentru intretinerea parului si a unghiilor.

Astfel, putem spune ca uleiul de argan este folosit cu succes, atat in medicina, cat si in industria cosmetica. Folosirea uleiului de argan este facuta cu precadere de majoritatea persoanelor care tin la aspectul lor fizic si care vor sa arate mereu bine si sa fie apreciate de toti cei din jurul lor.

In cazul pielii uscate, uleiul de argan poate reprezenta una dintre cele mai ideale solutii, deoarece acesta are cu adevarat puterea de a reda pielii supletea, naturaletea si netezimea de care aceasta are nevoie in fiecare zi. Despre acest ulei de argan trebuie sa se stie ca nu prezinta reactii adverse, astfel el poate fi folosit pe toate tipurile de piele, chiar si pe pielea foarte sensibila.

Tot in cazul pielii, si acneea reprezinta o problema destul de serioasa si care poate duce chiar la depresia unor anumite persoane, acestea in unele dintre cazuri ajungand sa evite sa mai iasa in public din cauza rusinii, insa toti acestia trebuie sa stie ca folosind ulei de argan, acneea poate fi combatuta destul de rapid.

Odata cu inaintarea in varsta, ridurile nu vor inceta sa apara pe suprafata tenului, iar majoritatea femeilor din ziua de azi recurg la metode naturiste pentru prevenirea si combaterea acestora. Una dintre aceste metode naturiste o reprezinta uleiul de argan, acesta avand toate proprietatile necesare pentru a combate ridurile intr-un timp record, ducand astfel la intinerirea tenului si la redarea prospetimii acestuia.

Pentru intretinerea parului, uleiul de argan poate reprezenta un produs destul de important, deoarece acesta chiar are proprietatile necesare pentru a ajuta la regenerarea si revitalizarea lui. Atunci cand doriti ca parul dumneavoastra sa isi pastreze in fiecare zi stralucirea si voluminozitatea de care are nevoie, este necesar sa apelati la intretinerea lui cu ajutorul uleiului de argan.

Uleiul de argan este folosit in industria cosmetica si atunci cand se doreste intretinerea unghiilor. In urma unui tratament cu ulei de argan la nivelul unghiilor, acestea vor fi mult mai sanatoase si aspectul lor va fi unul destul de placut.

Beneficiile uleiului de argan pentru par

Uleiul de argan are multe proprietati si utilizitari, acesta hidrateaza parul si il face mai moale. Datorita continutuli mare de antioxidanti, acizi si vitamina E , uleiul te ajuta sa cresti elasticitatea parului in mod natural. Pe langa aceste beneficii, uleiul de argan ajuta parul sa fie mai stralucitor si ii ofera stralucire. De asemenea, ajuta impotriva razelor UV si impotriva radicalilor liberi.

Concluzie

Uleiul de argan te poate ajuta in multe feluri. Acesta este bogat in nutrienti si vitamine precum vitamina A, C si E. Contine antioxidanti si acid linoleic. Combinatia unor astfel de ingrediente face parul mai moale, mai stralucitor si mai usor de intretinut.

Avand in vedere ce proprietati si beneficii are uleiul de argan, nu aveti niciun motiv sa nu il folositi. Acesta poate fi gasit la farmacia Tei la un pret de 30-35 RON. Daca l-ati folosit, lasati un comentariu si spuneti-ne daca v-a ajutat.

Pasionata de nutritie, regimuri, tehnici de slabire dar si de efectele suplimentelor alimentare destinate slabirii asupra organismului. Pe masura ce timpul imi permite voi incerca sa abordez cat mai multe probleme pe aceasta tema. Pentru orice fel de intrebari nu va sfiiti sa folositi sistemul de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here