Doar grădinarul știe care va fi recolta de căpșuni iar recolta viitoare depinde de eforturile lui. Îngrășământul trebuie aplicat la începutul primăverii, inca de pe la jumatatea lunii martie. Puteti pregati solutia cu apă într-un raport de 1 la 5.
Pentru ca căpșunile să fie protejate de boli, trebuie să dizolvați 30 de picături de iod farmaceutic și 1/5 linguriță de mangan într-o găleată cu apă. Aplicați acest îngrășământ la rădăcină folosindu-va de o sticlă de plastic curata.
Pentru a îmbogati plantele de capsuni cu potasiu și fosfor, este nevoie sa adăugați câteva pahare de cenușă. Acest îngrășământ nu poate fi amestecat cu altele. Puteți dizolva 500 de grame de cenușă într-o găleată cu apă, iar o zi mai târziu dizolvați soluția filtrată într-un raport de 1 la 10 și udați straturile cu capsuni.
De asemenea, puteți dizolva 1 kg de pâine într-o găleată cu apă și o lăsați la fermentat timp de trei zile. Din aceasta solutie se ia 500 ml. si se dizolva într-o găleată cu apă și apoi udati plantele de capsuni.
Într-o jumătate de găleată, tăiați urmatoarele ierburi – păpădie, urzică, celandină, iarbă de grâu și urzică. Umpleți-o cu apă și lăsați să fermenteze timp de cinci zile. După aceea, 500 ml. de solutie se dizolvă într-o găleată cu apă și se udă plantele.