Turte pufoase și moi, făcute din gris și făină. Totul se prepară simplu și rapid si le poți servi cu dulceata, gem, ciocolata sau ca pâine pentru aperitive de carne și pește.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- gris și făină câte 1 cană;
- zahăr și drojdie uscată câte 1 lingură;
- esenta de vanilie dupa gust;
- sare, 1 linguriță;
- praf de copt, 2 linguri;
- apă caldă, 500 ml.
Procesul de gatire
Cerneți făina și amestecați cu grisul, sarea și zahărul, drojdia, praful de copt, uleiul și apa călduță. Se amestecă bine amestecul până la omogenizare.
Acoperiți și lăsați la loc cald timp de 1 oră. Framantati aluatul până devine puțin mai dens.
Ungeți o tigaie cu ulei și puneți o lingura plina de aluat. Se prăjește pe ambele părți până se rumenește.
Servim aceste turtite cu miere, dulceață, ciocolată și alte produse dulci.
Dacă nu adaugi esenta de vanilie și zahăr în aluat, atunci vei obține turte care pot fi servite in loc de paine, cu gustări din carne, ardei murați, brânză tartinabilă. Există o mulțime de opțiuni, puteți alege oricare pentru a se potrivi gusturilor familiei dvs.