Turtele aurii cu usturoi, pe baza de aluat cu chefir pot înlocui cu ușurință o pâine cumpărată din magazin. Astfel de turte aromate sunt bune atât pentru felul principal de mancare, cât și pentru ceai. Nicio paine cumpărată din magazin nu se compară cu această delicatesă de casă.
Turtele sunt preparate din ingrediente simple pe care, cu siguranta, le aveti acasa. Pentru aluat, veți avea nevoie doar de făină de grâu, praf de copt și chefir. Iar pentru uleiul aromat, ar trebui să folositi câțiva căței de usturoi și pătrunjel proaspăt. Daca vreti sa fie si mai gustos, inlocuiti uleiul cu unt topit.
Ingrediente:
- făină de grâu – 450 g
- Praf de copt – 2 linguri
- Chefir – 400 ml
- Sare – 0,5 linguriță
- Usturoi – 3 catei
- Pătrunjel – după gust
- Ulei de floarea soarelui – 6 linguri
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Cernem faina de grau intr-un recipient adanc. Adăugați praful de copt și sarea. Amesteca totul bine. Se toarnă chefir la temperatura camerei.
Frământați un aluat moale și elastic care nu se lipește de mâini. Puneți-l într-un castron. Se acopera cu folie alimentara si se lasa 10-15 minute in bucatarie.
Pregătiți uleiul aromat. Curățari usturoiul si măcinați-l folosind o presă. Spălați bine pătrunjelul, tamponati cu un servetel pentru a lua surplusul de apa si tăiați mărunt verdeața.
Combinați usturoiul și pătrunjelul într-un castron mic. Puneti 4 linguri ulei si adăugați 1 praf de sare. Se amestecă bine până la un amestec omogen (puteti inlocui uleiul cu unt topit, pentru un plus de aroma si gust).
Intindem aluatul pe suprafata de lucru. Îl împărțim în 10 părți egale, rulăm fiecare dintre ele într-o bila. Apoi întindem bilele de aluat intr-o foaie alungita (nu foarte subtire).
Încinge o tigaie cu ulei. Prajiti turtele la foc moderat. De îndată ce o parte este rumenită, întoarceți-le pe cealaltă parte.
Ungeți turtele cu ulei aromat de usturoi. Așteptăm ca cealaltă parte să capete o culoare aurie, apoi luam de pe foc. Nici măcar nu vei avea timp să clipești, căci rudele tale vor devora aceste turte cu usturoi de pe masă. Poftă bună!