Astăzi vă propun o rețetă simplă de desert cu ciocolată. Se prepara rapid, fara probleme, din cele mai simple produse. Desertul rezulta a fi incredibil de gustos! Cu siguranta nu vei da gres daca vei pregati acest desert minunat pentru musafirii tai.
Ingrediente:
- Lapte – 350 ml
- Smantana pentru frisca (cel puțin 33% grasime) – 450 ml
- zahăr – 80 de gr
- Pudră de cacao – 50 de gr
- Agar/gelatina – 10 gr
- Ciocolată – 130 de gr (folositi la decor)
- Ciocolată neagră – 50 de gr
- Smântână lichida fierbinte – 50 de gr (folositi la decor)
- Ciocolata rasa si fructele de padure congelate/fasii de cocos – pentru decor
Modul de preparare al desertului:
Turnați laptele și smântâna lichida (conținut de minimum 33% grăsime) într-o cratiță cu fundul gros. Turnați zahărul, pudra de cacao, agarul (puteti folosi gelatina) într-un castron mic și amestecați bine.
Se toarnă în amestecul de lapte și se amestecă bine. Puneti totul la foc mic si asigurati-va ca amestecati mereu.
Adaugam bucățile de ciocolată și amestecăm. Se aduce la fierbere și se ia de pe foc – nu se fierbe.
Se toarnă printr-o sită într-o formă de brioșe. Înveliți produsul rezultat în folie alimentară si lăsați-l să se răcească la temperatura camerei dupa care puneți-l la frigider pentru două-trei ore.
Scufundați fundul formei în apă fierbinte pentru a îndepărta cu ușurință matrița. Se toarnă smântână lichida caldă peste ciocolata neagră (trebuie sa topeasca ciocolata) și se amestecă.
Se toarnă amestecul într-un pos și se toarnă peste desert. Decorați cu ciocolată rasă și fructe de pădure congelate. Desertul se consuma rece, de la frigider, pentru un gust mai bogat si intens. Pofta buna!