Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Tort Tiramisu: un desert clasic cu care nu vei da greș niciodată

by Maria
28 decembrie
Tiramisu cu vin

Mascarpone delicat, cafea aromată, biscuiți dulci — aceasta este esența faimosului tort Tiramisu. Tiramisu a fost făcut pentru prima dată în Italia, în jurul secolului al XVII-lea. Toscana ar trebui considerată locul de naștere al tortului, deoarece de acolo provin rețetele celebre de Tiramisu.

Istoria tortului este asociată cu faimoasa familie italiană Medici. Pentru a impresiona un membru al acestei familii nobile, cofetarii locali au decis să pregătească un desert neobișnuit. Astfel a fost inventat Tiramisu.

Până în ziua de astăzi, tortul rămâne pe listele celor mai populare deserturi din lume. Tiramisu este făcut constant pentru cele mai festive zile. Să vorbim despre cum să pregătim tortul pentru Crăciun.

Eu am incercat o reteta mai putin obisnuita (pentru unii) insa daca nu doriti sa testati reteta acestui sirop, puteti folosi varianta clasica de cafea.

Ingrediente pentru sirop Tiramisu:

  • Vin roșu sec — 350 ml;
  • Zahăr — 2 linguri;
  • Cuișoare — 4 buc;
  • Cardamom — 6 buc;
  • Anason stelat — 2 buc;
  • Scorțișoară — 1 băț;
  • Portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • Ouă — 3 buc;
  • Zahăr — 5 linguri;
  • Mascarpone — 250 g;
  • Cacao;
  • piscoturi — 250 g.

Prepararea Tiramisu:

Turnăm vinul într-o cratiță, adăugăm zahăr, cuișoare, cardamom, anason stelat și scorțișoară. Gătim vinul până devine fierbinte, dar nu îl aducem la fierbere. Turnăm sucul de la o portocală în vinul fierbinte, punem feliile de portocala, lăsăm să se răcească complet.

Crema – separăm albușurile de gălbenușuri, adăugăm 3 linguri de zahăr granulat la albușuri și batem până se formează o compozitie lucioasă albă. Într-un recipient separat, batem gălbenușurile cu un mixer, adăugăm restul de zahăr.

Când gălbenușul devine mai alb, adăugăm mascarpone la el. Batem mascarpone cu gălbenușuri până devine o compozitie omogenă. Combinăm cu grijă gălbenușurile și mascarpone cu albușurile folosind o spatulă, amestecăm.

Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară, distribuim o lingură de cremă pe fundul tavii. Înmuiem piscoturile în vinul răcit, le așezăm pe stratul de cremă.

Punem cremă peste piscoturi. Înmuiem din nou piscoturile în vin și le așezăm peste cremă. Repetăm procesul până când ingredientele se termină.

Ultimul strat al tortului este crema. Acoperim partea de sus a tortului cu folie alimentară și o punem în frigider pentru 4 ore.

După ce piscoturile s-au inmuiat suficient de bine, scoatem folia de pe Tiramisu și presărăm partea de sus cu cacao.

Tot ce rămâne de făcut este să scoatem tortul din formă și să-l servim. Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne