Tort „Tiramisu” fraged, parfumat si foarte gustos. După ce am încercat să-l gătesc acasa si fara piscoturi, am încetat să-l mai cumpăr de la magazin pentru ca se prepară foarte ușor și rapid! Vă împărtășesc rețeta si va recomand sa incercati acasa.
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 4 ouă
- Zahar – 120 gr
- Făină – 120 gr
- Ulei – 40 ml
- Lapte (temperatura camerei) – 40 ml
- 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
Cremă:
- Cremă de brânză (Mascarpone) – 250 de gr
- Smantana pentru frisca (30-33% grasime) – 250 ml
- Zahăr pudră – 80 gr
- Se prepară 100 de ml de cafea
- Cacao pentru decor
Preparare:
Separati ouăle în albușuri și gălbenușuri. Bate albusurile cu un mixer in timp ce adaugi zaharul in ploaie – trebuie sa obtineti o bezea ferma. Adăugați gălbenușurile și bateți cu un mixer.
Adaugam faina cernuta si amestecam cu un tel. Adaugati laptele si uleiul într-un recipient curat, adăugați vanilie și amestecați cu un tel.
Adăugați puțină compozitie de ouă, amestecați cu un tel și turnați totul în compozitia de ouă. Se amesteca cu telul si se toarna intr-o forma de 18 cm. Se coace blatul 35 de minute la 170 de grade.
Cand este gata, lasati la racit si tăiați blatul în trei părți.
Pregatirea cremei – se pune smântâna pentru frisca într-un recipient curat și se bate cu un mixer. Adăugați zahăr pudră, mascarpone, amestecați cu un mixer.
Puneți o parte de blat pe o farfurie și insiropati-o cu cafeaua preparata anterior si racita. Intindeti putina crema, nivelati. Apoi punem blat, insiropam cu cafea si o acoperim cu crema. Apoi din nou blat și presară cacao.
Dați la frigider pentru 2-3 ore si serviti. Pofta buna!