Încercați să pregătiți acest minunat tort în tigaie. Pentru această rețetă, nu va fi nevoie de cuptor. Prepararea va dura doar 15 minute. Odată ce încercați acest desert, veți dori să-l faceți din nou și din nou.
Blaturile delicate și crocante din firimituri de aluat se combină perfect cu crema de smântână acrișor-dulceagă, făcând tortul incredibil de delicios și aromat.
Ingrediente necesare:
- Făină 250 g
- Zahăr 60 g
- Unt 120 g
- Sare 1 praf
- smantana 20% 500 g
- Zahăr pentru crema 120 g
- Ouă pentru crema 2 buc
- Amidon de porumb 1 lingura
- Unt pentru crema 50 g
- zahăr vanilat 20 g
Mod de preparare:
Într-un vas adânc, combinați făina de grâu cernută, zahărul și untul moale. Folosind o furculiță, zdrobiți ingredientele până când obțineți o firimitură fină.
Transferați firimiturile într-o tigaie uscată și încălzită. Amestecând constant firimiturile cu o spatulă, prăjiți-le la foc mediu până devin aurii.
Pentru a pregăti crema, într-o cratiță sau un vas mic, amestecați 2 ouă și amidon de porumb. Bateți amestecul până devine omogen.
Adăugați zahăr și zahăr vanilat în amestec. Bateți din nou ingredientele, până obțineți o consistență omogenă. Adăugați smântână grasă în cremă. Amestecați bine ingredientele cu un tel.
Puneți crema pe foc mic. Amestecând constant, aduceți crema la fierbere. După fierbere, gătiți crema timp de 30 de secunde, apoi scoateți-o de pe foc.
Adăugați 50 g de unt moale în crema fierbinte. Amestecați crema până devine omogenă.
În timp ce crema este fierbinte, începeți asamblarea tortului. Din cantitatea totală de firimituri, puneți deoparte 4 linguri pentru decorarea desertului finit. Împărțiți restul firimiturilor în 4 părți.
Ungeți fundul și pereții unei forme detașabile de copt de 20 cm diametru cu ulei vegetal rafinat, căptușiți-o cu hârtie pergament. Așezați 1/4 din firimituri pe fund, distribuiți-le uniform pe tot perimetrul formei.
Întindeți 1/4 din crema fierbinte peste firimituri. Pentru acest scop, este convenabil să folosiți o spatulă de patiserie din silicon.
Alternând straturile, asamblați întregul tort. Decorați desertul finit cu firimiturile rămase. Acoperiți tortul cu folie alimentară, puneți-l în frigider pentru cel puțin 6 ore.
După timpul specificat, scoateți cu grijă forma detașabilă, îndepărtați hartia. Tăiați tortul finit în bucăți porționate și serviți-l cu ceai sau cafea.
Sper că vă va plăcea această rețetă de tort simplu, dar foarte delicios și delicat, fără coacere. Poftă bună!