Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Tort Napoleon, fără coacere: cu straturi delicioase și cremă fină. O altfel de rețetă!

by Maria
10 ianuarie
Tort Napoleon fara coacere

Încercați să pregătiți acest minunat tort în tigaie. Pentru această rețetă, nu va fi nevoie de cuptor. Prepararea va dura doar 15 minute. Odată ce încercați acest desert, veți dori să-l faceți din nou și din nou.

Blaturile delicate și crocante din firimituri de aluat se combină perfect cu crema de smântână acrișor-dulceagă, făcând tortul incredibil de delicios și aromat.

Ingrediente necesare:

  • Făină 250 g
  • Zahăr 60 g
  • Unt 120 g
  • Sare 1 praf
  • smantana 20% 500 g
  • Zahăr pentru crema 120 g
  • Ouă pentru crema 2 buc
  • Amidon de porumb 1 lingura
  • Unt pentru crema 50 g
  • zahăr vanilat 20 g

Mod de preparare:

Într-un vas adânc, combinați făina de grâu cernută, zahărul și untul moale.  Folosind o furculiță, zdrobiți ingredientele până când obțineți o firimitură fină.

Transferați firimiturile într-o tigaie uscată și încălzită. Amestecând constant firimiturile cu o spatulă, prăjiți-le la foc mediu până devin aurii.

Pentru a pregăti crema, într-o cratiță sau un vas mic, amestecați 2 ouă și amidon de porumb. Bateți amestecul până devine omogen.

Adăugați zahăr și zahăr vanilat în amestec. Bateți din nou ingredientele, până obțineți o consistență omogenă. Adăugați smântână grasă în cremă. Amestecați bine ingredientele cu un tel.

Puneți crema pe foc mic. Amestecând constant, aduceți crema la fierbere. După fierbere, gătiți crema timp de 30 de secunde, apoi scoateți-o de pe foc.

Adăugați 50 g de unt moale în crema fierbinte. Amestecați crema până devine omogenă.

În timp ce crema este fierbinte, începeți asamblarea tortului. Din cantitatea totală de firimituri, puneți deoparte 4 linguri pentru decorarea desertului finit. Împărțiți restul firimiturilor în 4 părți.

Ungeți fundul și pereții unei forme detașabile de copt de 20 cm diametru cu ulei vegetal rafinat, căptușiți-o cu hârtie pergament. Așezați 1/4 din firimituri pe fund, distribuiți-le uniform pe tot perimetrul formei.

Întindeți 1/4 din crema fierbinte peste firimituri. Pentru acest scop, este convenabil să folosiți o spatulă de patiserie din silicon.

Alternând straturile, asamblați întregul tort. Decorați desertul finit cu firimiturile rămase. Acoperiți tortul cu folie alimentară, puneți-l în frigider pentru cel puțin 6 ore.

După timpul specificat, scoateți cu grijă forma detașabilă, îndepărtați hartia. Tăiați tortul finit în bucăți porționate și serviți-l cu ceai sau cafea.

Sper că vă va plăcea această rețetă de tort simplu, dar foarte delicios și delicat, fără coacere. Poftă bună!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne