Vă plac prăjiturile de casă, dar vă este frică să le faceți pentru că toate rețetele sunt foarte complicate? Atunci acesta este cu siguranță pentru tine!
Prajitura sau tortul „musuroi de cartita” cu banane, crema de branza si cacao este un adevarat deliciu! Rețeta este simplă și destul de economică.
Ingrediente pentru blat:
- Făină – 200 g
- Zahar – 200 g (150 g + 50 g)
- Ulei de floarea soarelui – 140 ml
- Apă – 100 ml
- 5 ouă
- Cacao pudră – 30 g
- Praf de copt – 6 g (1 lingura)
- Bicarbonat de sodiu – jumatate de linguriță.
Pentru crema:
- Crema de branza – 350 g
- zahăr – 100 g
- Smântână pentru frisca 35% – 100 ml (poți folosi smântână 20%)
- 3 banane
Mod de preparare:
Amestecam produse uscate – faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si cacao. Amesteca bine.
Se toarnă zahăr (150 g) + apă și se adaugă ulei de floarea soarelui. Se amestecă și se aduce lichidul la fierbere dupa care se lasa la racit.
Bate ouăle cu zahărul (50 g) și un praf de sare până se spumeaza. Se adauga lichidul si se mai bate putin.
Se adauga amestecul uscat si se framanta aluatul cu o spatula. Se toarnă aluatul într-o formă (22 cm) și se coace 40-50 de minute la 170 gr.
Tăiați „capacul” din blatul finit și scobiti partea interioară cu o lingură.
Pregătiți umplutura: Bateți crema de brânza cu smântână pentru frisca și zahăr. Întindeți un strat de cremă pe fund apoi punem bananele si umplem cu crema. Acoperiți tortul cu „capacul” și acoperiți cu crema rămasă.
Se presară cu firimituri din resturile de blat și se lasă prăjitura să stea câteva ore.
Un tort delicios, de casă! Pofta buna!