Acest tort Diplomat se prepara foarte simplu si rapid – da, stiu, nu seamana cu reteta clasica de Diplomat dar am ales sa ii spun asa. Nu am folosit nimic ca blat dar voi puteti pune un strat de piscoturi insiropate, daca vreti neaparat.
Pentru acest desert minunat eu am folosit fructe proaspete dar am incercat reteta si cu fructe la conserva – am folosit Tropical Mix de la Lidl si a iesit foarte bun. Puteti incerca varianta care va este voua cel mai la indemana.
Ingrediente pentru tort:
- Mandarine – 4 bucăți;
- Kiwi – 2 bucăți;
- Curmale – 2 bucăți;
- Grapefruit – 1 bucată;
- Mere – 2 bucăți;
- banană – 1 bucată;
- Agar-agar – 8 g;
- apă – 50 ml;
- lapte – 350 ml;
- lapte condensat indulcit – 200 g;
- Smântână/iaurt – 200 g.
Mod de preparare:
În primul rând, trebuie să curățați fructele. Tăiați kiwi-ul și bananele în rondele mici, curățați segmentele de grapefruit astfel încât să rămână doar pulpa și tăiați-o. Tăiați curmalele și merele în bucăți mici.
Daca folositi fructe din compot/conserva atunci trebuie sa le lasati macar 30 de minute la stors, intr-o sita.
Într-o formă de 1,5 litri, întindeți jumătate din fructe pe toată suprafața, astfel încât părțile laterale și fundul să fie acoperite.
Se încălzește agar-agar împreună cu apă într-o cratiță la foc mediu. După 3 minute, turnați laptele în baza de agar, apoi laptele condensat. Se amestecă ingredientele și se fierbe timp de câteva minute.
Scoateți agar-agar-ul de pe aragaz, adăugați smântână și jumătate din fructe rămase în compozitie, amestecați din nou bine.
Turnăm compozitia desertului în formă si o punem la frigider până când se solidifică complet.
Acest desert poate fi o alternativă utilă la prăjiturile obișnuite. Include diverse fructe proaspete care conțin vitamine si sunt si foarte gustoase. Va doresc spor la pregatit si pofta buna!