Acest desert este cunoscut, fără exagerare, în întreaga lume, și pare că doar cofetarii l-ar putea prepara, dar cu această rețetă, veți putea să îl gestionați cu ușurință și să obțineți un rezultat uimitor.
Pentru a pregăti acest desert, pe lângă ingredientele necesare, va trebui să preîncălziți cuptorul la 180°C și să aveți o formă de copt rotundă cu diametrul de 22 cm.
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g vișine (congelate)
- 70 g (6 linguri) amidon de porumb
- 150 g zahăr
- 150 ml apă
În primul rând, pregătiți umplutura. Dezghețați vișinele și puneți-le într-o cratiță. Adăugați amidonul de porumb, zahărul și apa.
Puneți cratița pe foc și, amestecând bine, gătiți umplutura până se îngroașă. Apoi scoateți-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.
Pentru cremă:
- 500 g iaurt grecesc
- 50 g (4 linguri) amidon de porumb
- 1 linguriță vanilie sau 2-3 picături esență de vanilie
- 3 albușuri de ou
- Un vârf de sare
- 130 g zahăr
Pentru aluat:
- 3 gălbenușuri de ou
- Un vârf de sare
- 80 g (6 linguri) zahăr pudră
- 80 g unt topit
- 1 linguriță vanilie
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Preparare:
Al doilea pas este pregătirea aluatului. În primul rând, bateți gălbenușurile cu sare și zahăr pudră, apoi adăugați untul și vanilia, și apoi treptat adăugați făina cernută și praful de copt și frământați aluatul.
Separați o bucată mică de aluat și înveliți-o în folie de plastic pentru a o refrigera.
Acum pregătiți crema. Amestecați iaurtul cu amidonul de porumb și vanilia. Apoi, mai întâi, bateți albușurile cu un mixer la viteză mare cu sare, și apoi adăugați treptat zahărul, continuând să bateți până când compozitia de ou devine groasă și densă. După aceea, combinați cu grijă albușurile bătute cu iaurtul folosind o spatulă.
Întindeți aluatul în formă, creând margini așa cum este arătat în fotografie. În continuare, întindeți mai întâi umplutura de vișine. Nivelați-o, și apoi adăugați crema de albușuri cu iaurt deasupra. Scoateți bucata de aluat din frigider și radeți-o pe răzătoare deasupra desertului.
Trimiteți desertul la cuptor pentru 40 de minute. Presărați produsul finit cu zahăr pudră. Pofta buna!