Rețeta de astăzi pentru un tort rapid fără coacere va atrage cu siguranță fanii deserturilor cu ciocolată. Aceasta reteta este una ieftina, cu doar cateva ingrediente si este, practic, varianta salamului de biscuiti dar sub forma unui tort.
Poate fi pregatit si ca tort aniversar deoarece arata foarte bine, poate fi imbracat in crema sau ciocolata si poate fi ornat dupa bunul plac. Recomand sa-l incercati deoarece este extrem de bun si aromat.
Ingrediente pentru tortul de biscuiti:
- 800 gr de biscuiti Petit Beurre
- 100-150 gr de zahar
- 150 gr unt
- 120 gr smanatana lichida pentru frisca cu 33% grasime
- 1 lingura de ulei
- 150 gr nuci
- 60 gr de cacao
- 150 ml apa/lapte
- 120 gr de ciocolata
- Esenta de rom sau coniac
- Rahat/stafide/fructe confiate – optional si la alegere
Mod de preparare pas cu pas:
Sfaramati biscuitii intr-un bol adanc – rupeti-i mai mărisor, nu foarte marunt.
Acum pregătim siropul de ciocolată. Turnați 100-150 de grame de zahăr, 60 de grame de pudră de cacao într-o cratiță, turnați 150 ml de apă, adăugați 150 de grame de unt, puneți la foc mediu și fierbeți până se îngroașă. La final se adauga esenta de rom.
Separat, prăjiți 100 de grame de nuci maruntite, într-o tigaie.
Adăugați nucile în biscuitii sfaramati, apoi turnați siropul de ciocolată în trei etape, amestecând bine de fiecare dată.
Se toarnă compozitia de biscuiti în tava detașabila uns cu ulei, uniformizand-o cu o lingură. Dam forma la frigider pentru 10 minute, iar intre timp pregatim ganache-ul de ciocolata.
Pentru a face acest lucru, topește 120 de grame de ciocolată neagră în 120 de grame de smântână fierbinte. Amestecam.
Peste tort se toarnă ganache-ul de ciocolată pregătit. Trimitem din nou forma cu tortul la frigider pentru 4-6 ore.
Decorați tortul finit cu nucă, tăiați o bucată și bucurați-vă de gustul de ciocolată. Poftă bună!