O reteta usoara pentru un tort de ciocolata de casa, care se pregateste extrem de usor, rapid si urmand doar cativa pasi. Am facut de cateva ori aceasta prajitura (sau tort daca-l faceti pentru un eveniment festiv) iar familia mi-a cerut sa mai repet reteta.
Pentru montarea desertului eu am folosit o formă de 20 * 11 cm.
Ingrediente pentru cremă:
- zahăr – 70 g
- apă clocotită – 80 ml
- lapte praf – 170 g
- Cacao – 20 g
- Unt – 70 g
Extra:
Biscuiti – 260 g (130 g vanilie + 130 g ciocolata)
Mod de preparare:
Se toarnă 80 ml apă fierbinte în 70 g zahăr. Se amestecă până se dizolvă zahărul. Apoi, turnați 170 g de lapte praf, treptat. Se amestecă de fiecare dată cu un tel până se dizolvă cocoloașele. Treptat, masa va deveni mai groasă și mai omogenă. Se toarnă 20 g de cacao și se amestecă. Adăugați 70 g de unt moale și amestecați. Veti obtine o delicioasa crema de ciocolată.
Apoi acoperiți tava de tort, a mea are 21 * 10 cm, cu folie alimentară. Pune 2-3 linguri de crema preparată pe fund. O nivelăm pe suprafața formei. Întindeți un strat de biscuiti de ciocolată deasupra cremei apoi 2-3 linguri de crema. Ne nivelăm. Întindeți deasupra un strat de biscuiti de vanilie. În continuare, întindem crema.
În sfârșit, întindem un strat de biscuiti de cacao si crema rămasă. Acoperiți forma cu folie alimentară. Punem prajitura la frigider pentru minim 8 ore.
După acest timp, transferați tortul pe o farfurie și îndepărtați folia alimentară. Se presara ciocolata rasa deasupra desertului si se serveste cu placere. Pofta buna!