Astăzi pregătim o prăjitură foarte gustoasă și interesantă cu merișoare. Este un deliciu super cremos, satios in acelasi timp, cu un gust echilibrat, iar faptul ca am adaugat merișoare îi dă o notă acrișoară plăcută.
Se pregateste extrem de usor, nu este foarte costisitor si il puteti pregati chiar si pentru mesele festive.
Ingrediente pentru blat:
- ou – 2 buc
- făină – 280 gr
- smantana 20% – 180 gr
- praf de copt – 1 lingura
- zahăr – 150 gr
Pentru cremă:
- smantana 20% (acra) – 380 gr
- lapte condensat – 380 gr
- merisoare proaspete sau congelate – 1 cana
- cacao pudră – 1 lingură
- arahide prăjite – 1 cană
Preparare:
Pregătiți tot ce este necesar. Merișoarele pot fi folosite congelate fără a le dezgheța.
Puneti ouăle într-un castron, turnați zahăr si bateți cu un mixer pana obtineti o spumă dupa care puneți smântâna (la temperatura camerei). Se amestecă la viteză mică. Adaugati faina si praful de copt si mixati foarte usor pana la omogenizare – aluatul va fi destul de gros.
Transferați aluatul într-o formă unsă cu ulei. Eu am folosit una cu diametrul de 17 cm.
Coacem la cuptor la 160 de grade timp de 35 de minute – testati cu scobitoarea inainte sa scoateti din cuptor.
Răciți blatul si tăiați capacul iar mai apoi tăiați în două.
Pentru crema – bate smantana si laptele condensat si imparte in 3.
Puneți prima parte de blat într-o formă detașabilă. Se adauga o parte de crema si se toarnă merișoare.
A doua parte lasati-o simpla iar in a treia adaugati cacaoa.
Zdrobiți blatul ramas în bucăți mici, cu mâinile. Se pune prajitura rupta in crema alba iar in crema de cacao se adauga „capacul” blatului, faramitat – aici se adauga si arahidele.
Peste crema cu merisoare (din forma) adaugati partea cu crema alba dupa care cea cu cacao. Ornati cu ciocolata ras si puneti la frigider pentru cateva ore dupa care serviti. Pofta buna!