Acest desert cremos este preparat peste tot pentru zile de nastere, aniversari si chiar nunti. Fără tort, o aniversare parca nu este la fel de frumoasa.
Tortul acesta se pregateste usor, din ingrediente simple, nu trebuie să petreceti mult timp in bucatarie iar rezultatul este deosebit de cremos, pufos si gustos.
Ingrediente pentru blat:
- ouă – 2 buc.;
- lapte condensat – 280 g;
- sare – un praf;
- unt – 100 g;
- făină – 160 g;
- praf de copt – 1 linguriță.
Ingrediente pentru crema:
- gălbenuș – 2 buc;
- zahăr – 150 g;
- amidon – 2 linguri;
- lapte – 500 ml;
- unt – 180 g.
Pregatirea prajiturii:
Pentru a pregăti crema, amestecați gălbenușurile și zahărul într-o cratiță până se dizolvă zaharul. Se toarnă amidon în gălbenuș și se toarnă lapte. Gatiti amestecul la foc mediu pana se ingroasa.
Apoi, transferați baza de cremă intr-un bol și acoperiți cu folie alimentară – atingeti crema cu folia pentru a nu se forma crusta. Lasam baza de crema sa se raceasca.
În timp ce baza se răcește, pregătiți aluatul pentru blat – amestecați ouăle cu laptele condensat. Pentru a echilibra gustul, adăugați un praf de sare și amestecați.
Topiți untul în cuptorul cu microunde și turnați în amestecul de ouă. Cerneți făina combinată cu praful de copt în amestecul de ouă, amestecati pana obtineti un aluat omogen fără cocoloașe.
Asezam compozitia pe o tava tapetata cu pergament. Distribuiți aluatul uniform și coaceți la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute.
Împărțiți blatul în 4 fâșii egale. În timp ce bucatile de blat se răcesc, bateți untul într-un castron separat, cu un mixer.
Adăugați treptat baza de crema răcită în untul bătut și continuați să bateți. Ungeți suprafața fiecărui blat cu crema rezultată.
Creați un model pe stratul de cremă folosind lapte condensat fiert sau sos de caramel (cumparat sau facut in casa).
Rulați prima bucata de blat într-o rulada, apoi așezați următoarele bucati.
Unge tortul si pe laterale si acoperim cu crema. Decorați tortul cu fulgi de ciocolată dacă doriți și faceți trandafiri din cremă.
Rămâne doar să lăsăm tortul la racit, la frigider pentru aproximativ 2 ore dupa care puteti servi. Va doresc pofta buna!