Se poate prepara o prajitura delicioasa cu blat, fara a framanta aluatul sau fara a folosi cuptorul? S-a dovedit că da – există astfel de rețete de prăjituri, iar aceasta este una dintre ele.
Vă prezint o rețetă pentru un tort excelent cu o umplutură cremoasă. Este foarte ușor și simplu de făcut si chiar va recomand cu incredere sa o incercati. Folosesc o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 20 cm.
Ingrediente blat:
- Făină – 320 g
- (sau margarina) – 150 g
- Zahăr – 60 g sau după gust
- Zahăr vanilat – opțional
- Sare – 1/3 linguriță
Cremă:
- lapte – 600 ml
- Zahăr – 100 g sau după gust
- Zahăr vanilat – opțional
- Ouă – 2 buc
- Amidon de porumb – 40 g
- Unt – 100 g
Preparare:
✅ Adăugați untul răcit în făină și faceți pesmet. Puteți să dați puțin pe răzătoare sau să il tăiați în bucăți mici în avans. Am pus mai întâi untul la congelator pentru 30-40 de minute pentru ca mai apoi pot face mai ușor firimituri din el.
✅ Apoi, adaugă zahăr, zahăr vanilat, sare și amestecă totul bine.
✅ Turnam pesmetul rezultat intr-o tigaie si incepem sa il prajim, amestecand continuula foc mediu. În procesul de prăjire, în firimituri se pot forma cocoloașe mari, acestea se sparg ușor cu o spatulă. Prăjiți firimiturile până devin aurii – mi-a luat cam 15 minute. Se ia de pe foc și se răcește.
✅ In timp ce pesmetul se raceste, pregatim crema: intr-un recipient cu fundul gros, amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.
✅ Cand compozitia devine omogena adaugam laptele fierbinte. Se amestecă, se pune pe foc.
✅ Aducem crema la fierbere la foc mediu, amestecând constant. Apoi reduceți focul la minim și fierbeți crema timp de 2-3 minute. Ar trebui sa se ingroase bine.
✅ Luați crema de pe foc, iar cât este fierbinte, adăugați unt în ea. Se amestecă până când untul este complet dizolvat.
Nu este necesar să răciți crema, puteți începe imediat asamblarea prăjiturii. Dacă crema se răcește, va deveni mult mai groasă și va fi mai greu de intins.
✅ Impartim pesmetul in 4 și puneti-l in 4 boluri separate.
✅ Luăm o formă sau un inel de cofetărie, în care vom monta tortul. Acoperiți fundul (eu folosesc hartie de copt), de asemenea, este de dorit să acoperiți părțile laterale cu hartie sau folie de acetat.
✅ Întindem o parte din pesmet pe stratul de jos, împărțim uniform. Pune crema deasupra. Întindem din nou stratul următor cu pesmet. Apoi crema din nou.
✅Repetam asta pentru 4 straturi, intindem crema deasupra si presaram pesmet la final.
✅ Acoperim tortul (eu folosesc folie alimentara) il dam la frigider pentru 5-6 ore, si cel mai bine, peste noapte. În acest timp, se va stabiliza bine. După expirarea timpului, scoateți cu grijă tortul din formă și pregătiți-l pentru servire. Pofta buna!