Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Tort Charlotte – cu cremă de vanilie și blaturi delicioase. O rețetă unică!

by Maria
26 septembrie
Tort Charlotte

Se poate prepara o prajitura delicioasa cu blat, fara a framanta aluatul sau fara a folosi cuptorul? S-a dovedit că da – există astfel de rețete de prăjituri, iar aceasta este una dintre ele.

Vă prezint o rețetă pentru un tort excelent cu o umplutură cremoasă. Este foarte ușor și simplu de făcut si chiar va recomand cu incredere sa o incercati. Folosesc o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 20 cm.

Ingrediente blat:

  • Făină – 320 g
  • (sau margarina) – 150 g
  • Zahăr – 60 g sau după gust
  • Zahăr vanilat – opțional
  • Sare – 1/3 linguriță

Cremă:

  • lapte – 600 ml
  • Zahăr – 100 g sau după gust
  • Zahăr vanilat – opțional
  • Ouă – 2 buc
  • Amidon de porumb – 40 g
  • Unt – 100 g

Preparare:

✅ Adăugați untul răcit în făină și faceți pesmet. Puteți să dați puțin pe răzătoare sau să il tăiați în bucăți mici în avans. Am pus mai întâi untul la congelator pentru 30-40 de minute pentru ca mai apoi pot face mai ușor firimituri din el.

✅ Apoi, adaugă zahăr, zahăr vanilat, sare și amestecă totul bine.

✅ Turnam pesmetul rezultat intr-o tigaie si incepem sa il prajim, amestecand continuula foc mediu. În procesul de prăjire, în firimituri se pot forma cocoloașe mari, acestea se sparg ușor cu o spatulă. Prăjiți firimiturile până devin aurii – mi-a luat cam 15 minute. Se ia de pe foc și se răcește.

✅ In timp ce pesmetul se raceste, pregatim crema: intr-un recipient cu fundul gros, amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

✅ Cand compozitia devine omogena adaugam laptele fierbinte. Se amestecă, se pune pe foc.

✅ Aducem crema la fierbere la foc mediu, amestecând constant. Apoi reduceți focul la minim și fierbeți crema timp de 2-3 minute. Ar trebui sa se ingroase bine.

✅ Luați crema de pe foc, iar cât este fierbinte, adăugați unt în ea. Se amestecă până când untul este complet dizolvat.

Nu este necesar să răciți crema, puteți începe imediat asamblarea prăjiturii. Dacă crema se răcește, va deveni mult mai groasă și va fi mai greu de intins.

✅ Impartim pesmetul in 4 și puneti-l in 4 boluri separate.

✅ Luăm o formă sau un inel de cofetărie, în care vom monta tortul. Acoperiți fundul (eu folosesc hartie de copt), de asemenea, este de dorit să acoperiți părțile laterale cu hartie sau folie de acetat.

✅ Întindem o parte din pesmet pe stratul de jos, împărțim uniform. Pune crema deasupra. Întindem din nou stratul următor cu pesmet. Apoi crema din nou.

✅Repetam asta pentru 4 straturi, intindem crema deasupra si presaram pesmet la final.

✅ Acoperim tortul (eu folosesc folie alimentara) il dam la frigider pentru 5-6 ore, si cel mai bine, peste noapte. În acest timp, se va stabiliza bine. După expirarea timpului, scoateți cu grijă tortul din formă și pregătiți-l pentru servire. Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne