Nici măcar popularul baton Bounty nu se poate compara cu aroma bogată de ciocolată și nucă de cocos a acestui tort. De aceea este tot mai bine să petreceți puțin timp și să pregătiți o prăjitură delicioasa, cu propriile mâini decât să cumpărați dulciuri cu o compoziție dubioasă. Sunteți de acord?
Când coaceți pandișpanul, nu uitați să îl lăsați să se răcească complet. Pentru a face acest lucru, baza pentru tort trebuie lăsată timp de 2 ore la temperatura camerei. Abia atunci pandispanul poate fi taiat si puteti pune crema.
Ingrediente:
- făină de grâu – 80 g
- cacao – 60 g
- ouă – 3 buc
- zahăr – 320 g
- Lapte – 300 ml
- Unt – 150 g
- Praf de copt – 0,5 linguriță
- Fulgi de nucă de cocos – 150 g
- lapte – 8 linguri
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Pregătiți aluatul. Bate bine ouăle cu 120 g de zahăr până obtineti o compozitie pufoasă.
Se amestecă făina de grâu, praful de copt și 20 g de cacao, se cern. Adăugați-le la amestecul de ouă si se amestecă ușor.
Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt. Aplatizați-l. Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Lăsați blatul să se răcească complet.
Turnați 200 ml de lapte într-o cratiță cu fundul gros si adăugați 100 g de unt moale și 100 g de zahăr. Când untul este complet topit, turnați fulgii de cocos.
Se aduce la fierbere. Gatiti la foc moderat timp de 10 minute pana se ingroasa, amestecand din cand in cand. Lăsați umplutura să se răcească complet.
Tăiați blatul în două părți. Insiropati cu 4 linguri de lapte si intindeti peste blatul de jos cantitatea totala de crema si puneti-l pe o farfurie dupa care puneti cel de al doilea blat (insiropat cu cu 4 linguri de lapte). Trebuie sa apasati putin pentru ca blatul sa se lipeasca de crema.
Pentru glazura – se toarnă 100 g zahăr și 40 g cacao într-o cratiță. Adăugați 50 g de unt moale și 100 ml de lapte. Puneti pe foc mic si aduceti la punctul de îngroșare, amestecând constant.
Acoperiți tortul cu glazură caldă si puneti-l la frigider pentru 4 ore.
Un tort elegant cu umplutură delicată de nucă de cocos și glazură lucioasă de ciocolată este gata! Trebuie doar să-l tăiați, să-l serviți la masă și să urmăriți cu ce plăcere se mănâncă. Pofta buna!