Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Tobă din carne de pui – pregătită la sticlă. Un adevărat deliciu!

by Maria
14 ianuarie
Toba de pui

Toba, un preparat clasic din bucătăria est-europeană, este recunoscut pentru gustul său unic și modul său de preparare care aduce împreună ingrediente simple, dar cu un rezultat aromat si bun.

Fie că alegeți varianta cu pipote și inimi de pui, cea cu carne de pui sau combinația savuroasă de limbă de vitel și porc, fiecare dintre aceste rețete promite să aducă pe masă un element autentic si traditional.

Acest preparat traditional va fi cu siguranță atractia oricărei mese de sărbătoare și va impresiona oaspeții gustul sau deosebit.

Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pipote de pui, 650 g;
  • Inimi de pui, 650 g;
  • Muștar boabe, 100 g;
  • Usturoi, 3 – 4 căței;
  • Gelatină instant, 30 g + apă, 100 ml;
  • Amestec de boabe de piper, 1 linguriță;
  • Supă, 400 g.

Pentru pregătirea supei, aveti nevoie de:

  • Apă, 1,5 l;
  • Ceapă, 1 buc;
  • Frunze de dafin, 2 – 3 buc;
  • Boabe de piper, 5 – 7 buc;
  • Sare, 1,5 lingurițe.

În cazul in care vreti sa faceti reteta fără inimi sau pipote, doar cu carne, va las mai jos ingredientele.

Pentru preparare, aveti nevoie de:

  • piept de pui, 500 g;
  • Pulpă de pui, 3 buc;
  • Muștar boabe, 100 g;
  • Usturoi, 4 căței;
  • Gelatină instant, 30 g + 100 ml apă;
  • Amestec de boabe de piper, 1 linguriță.

Pentru supă, toate ingredientele ca în prima rețetă, doar cu 2 litri de apă.

Aceasta reteta este potrivita si pentru a fi facuta cu carne de porc, asa ca va las ingredientele mai jos.

Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • picior de porc, 700 g;
  • Limbă de vită, 440 g;
  • Muștar boabe, 100 g;
  • Usturoi, 4 căței;
  • Amestec de boabe de piper;
  • Supă (preparată ca în rețetele 1 și 2), 400 g;
  • Gelatină, 30 g și apă, 100 ml.

Mod de preparare:

Spălați pipotele și inimile și fierbeți timp de 10 minute. Scurgeți apa, turnați apă nouă, adăugați toate condimentele și sarea și fierbeți la foc mic timp de 1 oră.

Fierbeți carnea din al doilea variant de asemenea timp de 1 oră. Fierbeți a treia variantă până când este gătită.

Scoateți carnea și lăsați-o să se răcească. Tăiați pipotele și inimile în bucăți și amestecați cu muștar și amestecul de piper.

Hidratați gelatina în apă și lăsați-o să se umfle. Strecurați 400 g de supă și amestecați-o cu usturoiul tocat.

Topiți gelatina la baie de abur și amestecați-o cu supa.

Într-o sticlă, puneți carnea și turnați supa peste ea astfel încât să acopere carnea. Acoperiți cu folie de plastic și puneți în frigider pentru 5 – 6 ore.

Pentru reteta cu carne de pui – Îndepărtați pielea de la pui și tăiați carnea în bucăți mici, amestecați cu muștar și piper. Repetați procedura cu supa și gelatina. Trimiteți în frigider până se întărește.

În a treia rețetă, faceți totul ca în primele două. Tăiați sticlele cu tobă, feliați în porții și aranjați frumos pe un platou. Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne