Toba, un preparat clasic din bucătăria est-europeană, este recunoscut pentru gustul său unic și modul său de preparare care aduce împreună ingrediente simple, dar cu un rezultat aromat si bun.
Fie că alegeți varianta cu pipote și inimi de pui, cea cu carne de pui sau combinația savuroasă de limbă de vitel și porc, fiecare dintre aceste rețete promite să aducă pe masă un element autentic si traditional.
Acest preparat traditional va fi cu siguranță atractia oricărei mese de sărbătoare și va impresiona oaspeții gustul sau deosebit.
Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Pipote de pui, 650 g;
- Inimi de pui, 650 g;
- Muștar boabe, 100 g;
- Usturoi, 3 – 4 căței;
- Gelatină instant, 30 g + apă, 100 ml;
- Amestec de boabe de piper, 1 linguriță;
- Supă, 400 g.
Pentru pregătirea supei, aveti nevoie de:
- Apă, 1,5 l;
- Ceapă, 1 buc;
- Frunze de dafin, 2 – 3 buc;
- Boabe de piper, 5 – 7 buc;
- Sare, 1,5 lingurițe.
În cazul in care vreti sa faceti reteta fără inimi sau pipote, doar cu carne, va las mai jos ingredientele.
Pentru preparare, aveti nevoie de:
- piept de pui, 500 g;
- Pulpă de pui, 3 buc;
- Muștar boabe, 100 g;
- Usturoi, 4 căței;
- Gelatină instant, 30 g + 100 ml apă;
- Amestec de boabe de piper, 1 linguriță.
Pentru supă, toate ingredientele ca în prima rețetă, doar cu 2 litri de apă.
Aceasta reteta este potrivita si pentru a fi facuta cu carne de porc, asa ca va las ingredientele mai jos.
Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- picior de porc, 700 g;
- Limbă de vită, 440 g;
- Muștar boabe, 100 g;
- Usturoi, 4 căței;
- Amestec de boabe de piper;
- Supă (preparată ca în rețetele 1 și 2), 400 g;
- Gelatină, 30 g și apă, 100 ml.
Mod de preparare:
Spălați pipotele și inimile și fierbeți timp de 10 minute. Scurgeți apa, turnați apă nouă, adăugați toate condimentele și sarea și fierbeți la foc mic timp de 1 oră.
Fierbeți carnea din al doilea variant de asemenea timp de 1 oră. Fierbeți a treia variantă până când este gătită.
Scoateți carnea și lăsați-o să se răcească. Tăiați pipotele și inimile în bucăți și amestecați cu muștar și amestecul de piper.
Hidratați gelatina în apă și lăsați-o să se umfle. Strecurați 400 g de supă și amestecați-o cu usturoiul tocat.
Topiți gelatina la baie de abur și amestecați-o cu supa.
Într-o sticlă, puneți carnea și turnați supa peste ea astfel încât să acopere carnea. Acoperiți cu folie de plastic și puneți în frigider pentru 5 – 6 ore.
Pentru reteta cu carne de pui – Îndepărtați pielea de la pui și tăiați carnea în bucăți mici, amestecați cu muștar și piper. Repetați procedura cu supa și gelatina. Trimiteți în frigider până se întărește.
În a treia rețetă, faceți totul ca în primele două. Tăiați sticlele cu tobă, feliați în porții și aranjați frumos pe un platou. Pofta buna!