Supă de roșii cu portocale – o supă delicioasă, potrivită chiar și pentru cei care țin dietă

Poate ti se pare ciudat sa combini rosiile cu portocale, dar crede-ma, aroma citricelor scoate ce e mai bun din rosii. Cu aceasta supa delicioasa poti impresiona pe oricine. Supa de rosii si portocale poate fi consumata atat rece, cat si fierbinte.

Ingrediente:

  • 900 gr rosii taiate in jumatate, 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati marunt, 2 cepe taiate cubulete
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete, 1 telina taiata cubulete
  • 500 ml supa de legume calda, sare, piper negru macinat
  • 100 ml suc de portocale, coaja rasa de la o portocala mica

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade/ 160 grade.

Pune rosiile intr-o tava mare de copt si presara peste ele usturoiul tocat marunt. Stropeste rosiile cu 2 linguri de ulei de masline si condimenteaza-le cu sare si piper negru macinat.

Baga tava cu rosii in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute. La jumatatea timpului de coacere, amesteca rosiile. Dupa ce ai amestecat rosiile, incalzeste uleiul de masline ramas intr-o tigaie mare, adanca.

Dupa ce uleiul de masline s-a incalzit, adauga ceapa, morcovii si telina si gateste legumele la foc mic timp de 20 de minute.

Adauga rosiile cu usturoi in vasul cu legume. Toarna supa de legume, sucul de portocale si amesteca bine. Redu temperatura focului si lasa supa sa fiarba timp de 1-2 minute, apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca.

Gusta supa, iar daca mai este nevoie, mai adauga sare si piper. Daca vrei sa servesti supa rece, las-o sa se raceasca complet. Adauga coaja rasa de portocala in supa, inainte de servire. Pofta buna!

Lasă un comentariu