Supa de conopida este mancarea mea preferata. O mananc de ani de zile si nu ma satur de ea. Chiar si copiii mei o adora. Am incercat mai multe retete, insa acestea sunt preferatele mele.
Supa crema de conopida cu morcovi si telina
Ingrediente:
- 2 linguri unt sarat, 1 lingura ulei de masline
- 1 conopida, 1 ceapa, 3 tulpini de telina, sare si piper (dupa gust)
- 3 morcovi, 4 catei de usturoi, 2 cani lapte
- 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri amidon de porumb, 2 cani supa de legume
Mod de preparare:
Spalam conopida si o rupem in buchetele mici. Curatam ceapa si o taiem in cubulete. Feliem tulpinile de telina. Curatam morcovii si-i taiem in cubulete, iar cateii de usturoi ii tocam marunt.
Incalzim untul si uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu-mare. Adaugam conopida, ceapa, telina si morcovii. Gatim totul timp de 10-12 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie. Amestecam ocazional.
Adaugam usturoiul si mai gatim inca 1 minut. Adaugam cimbru, oregano si amidon de porumb. Mai lasam legumele la fiert inca 1 minut, apoi adaugam supa de legume si laptele. Amestecam constant pana cand supa fierbe.
Reducem focul la minim si fierbem totul inca 3-5 minute, pana cand supa se ingroasa. O condimentam cu sare si piper dupa gust. Servim supa fierbinte. Pofta buna si spor la gatit!
Supa de conopida cu condimente indiene
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de avocado, 1 lingurita curry, 1/2 lingurita coriandru
- 1 ceapa rosie, 1 lingurita curcuma tocata, 1/2 lingurita piper alb, 1 lingurita nucsoara
- 1 cana morcovi taiati rondele, 1 capatana de conopida, 2 lingurite sare
- 1 rosie, o cutie de naut, 2 catei de usturoi, 2 cutii lapte de cocos
- 1 cana apa, 1 lingurita turmeric macinat, 1 lingurita chimen, 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Clatim conopida si o rupem in buchetele. Curatam ceapa si apoi o taiem.
Incalzim uleiul de avocado intr-o oala mare, la foc mediu. Cand uleiul se infierbanta, adaugam ceapa si morcovii. Gatim legumele pana incep sa se rumeneasca.
Adaugam curcuma tocata si conopida. Gatim totul timp de 2 minute, apoi adaugam usturoiul. Dupa 1 minut, adaugam laptele de cocos, apa si rosia tocata marunt. Amestecam bine.
Adaugam condimentele (curry, coriandru, piperul alb, nucsoara, turmericul, chimenul si scortisoara). Amestecam bine. Cand supa incepe sa fiarba, reducem focul la mic.
Adaugam nautul si amestecam bine pentru a se combina cu restul ingredientelor. Gatim supa timp de 45 de minute, pana cand morcovii si conopida se inmoaie si pot fi strapunsi cu furculita. Servim supa fierbinte. Pofta buna!
Supa de conopida cu bacon
Ingrediente:
- 8 cani buchetele de conopida
- 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare
- 250 gr bacon afumat taiat cubulete
- 2/3 cana ceapa tocata, 2 catei de usturoi tocati
- 4 cani supa de pui sau de legume
Mod de preparare:
Mai intai preincalzim cuptorul la 230 grade C.
Stropim conopida cu ulei de masline si sare si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem conopida pana capata o culoare aurie, timp de aproximativ 40 de minute. Amestecam de doua ori in timpul coacerii.
Prajim baconul afumat intr-o cratita, pana cand devine crocant. Il scoatem apoi si-l punem pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.
Grasimea lasata de bacon in cratita o scurgem. Lasam doar o lingura de grasime in cratita. Adaugam ceapa si usturoiul in cratita. Gatim cateva minute, apoi adaugam conopida si supa de pui sau de legume. Asteptam sa fiarba.
Cand supa incepe sa fiarba, reducem focul. Fierbem supa timp de 20 de minute.
Punem supa de conopida in blender si o amestecam pana se omogenizeaza. Punem apoi supa in boluri. O ornam cu cubulete de bacon prajit. Pofta buna!