Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Supă cremă de conopidă – este sănătoasă, foarte gustoasă și sățioasă

by Mălina
27 noiembrie
Supă cremă de conopidă – este sănătoasă, foarte gustoasă și sățioasă

Supa crema de conopida este atat de gustoasa. Ador conopida, imi place atat textura, cat si gustul ei. In plus, este foarte sanatoasa. Iata re retete folosesc eu pentru a prepara supa crema de conopida.

Ingrediente:

  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati, 1 ceapa taiata cubulete
  • 1 conopida taiata in cubulete, 1 litru supa de legume
  • 1 lingurita sare, parmezan ras
  • Ceapa verde (pentru servire)

Mod de preparare:

supa crema conopidaIncalzim uleiul de masline intr-o oala, la foc mediu. Adaugam ceapa si usturoiul tocat. Gatim pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Adaugam conopida taiata in cubulete si supa de legume. Asteptam sa fiarba, apoi acoperim oala cu un capac. Fierbem totul timp de 15-20 de minute sau pana cand conopida se inmoaie.

Turnam totul intr-un blender. Adaugam sare si amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Punem supa crema de conopida in boluri si presaram deasupra parmezan ras si ceapa verde tocata marunt. Pofta buna si spor la gatit!

Supa crema de conopida cu ceapa rosie

supa crema de conopida delicioasaIngrediente:

  • 1 conopida mai mare (aproximativ 2 kilograme)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin, sare fina
  • 1 ceapa rosie de marime medie, 2 catei de usturoi
  • 1 litru supa de legume, 2 linguri unt nesarat
  • 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita nucsoara macinata

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 220 grade. Tapetam o tava de copt mare cu hartie de copt.

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem buchetelele de conopida in tava de copt. O streopim cu 2 linguri de ulei de masline si o presaram cu sare. Coacem conopida in cuptor pana cand devine frageda. Dureaza aproximativ 25-35 de minute.

Intr-o oala, incalzim o lingura de ulei de masline la foc mediu. Curatam ceapa rosie si o tocam marunt, apoi o calim in uleiul fierbinte. Adaugam si 1/4 lingurita de sare. Gatim ceapa pana se inmoaie, timp de 5-7 minute, amestecand ocazional.

Curatam cateii de usturoi, ii tocam marunt si ii adaugam in oala cu ulei si ceapa. Il gatim aproximativ 30 de secunde, apoi aduagam supa de legume.

Oprim 4 din cele mai frumoase buchetele de conopida, pentru decor, apoi transferam restul de conopida in oala. Dam focul la mediu-mare si asteptam sa fiarba amestecul. Cand fierbe, reduce focul la mic. Gatim conopida, amestecand ocazional, timp de 20 de minute.

Odata ce supa este fiarta, luam oala de pe foc si o lasam sa se raceasca, timp de cateva minute. Transferam apoi supa fierbinte intr-un blender, adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam sucul de lamaie si nucsoara si amestecam din nou. Daca este necesar, mia adaugam sare. Se pune supa in boluri si se orneaza cu cu buchetele de conopida. De asemenea, se poate adauga patrunjel tocat si ceapa verde. Pofta buna!

Supa crema de conopida cu bacon

supa crema cu baconIngrediente:

  • 3 linguri unt, 4 felii bacon, 1 l supa de pui, 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 ceapa, 2-3 morcovi mari, 1 cana smantana
  • 1 conopida (aproximativ 1-1.5 kg), 1 cana branza Cheddar
  • 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita chili pudra
  • 1/4 cana patrunjel proaspat tocat, sare si piper, 1 lingurita ceapa verde

Mod de preparare:

Taime baconul in cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Curatam morcovii si-i taiem in rondele. Spalam bine conopida, apoi o desfacem in buchetele. Cateii de usturoi ii curatam si-i tocam marunt.

Adaugam o lingura de unt si baconul taiat cubulete intr-o oala mare. Gatim totul la foc mediu-mare timp de 2 minute, sau pana cand baconul devine crocant. Luam baconul din oala si-l punem deoparte.

Adaugam untul ramas in oala cu grasime si asteptam sa se topeasca. Adaugam ceapa si morcovii si-i gatim timp de 2 minute. Adaugam apoi buchetelele de conopida, usturoiul, cimbrul uscat, chilli si patrunjelul proaspat tocat marunt.

legume fierteCondimentam amestecul cu sare si piper si-l fierbem timp de 2 minute. Amestecam ocazional. Adaugam supa de pui si asteptam sa fiarba. Reducem focul la mic si adaugam smantana. Fierbem timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.

Punem totul intr-un blender si amestecam pana obtinem o supa crema neteda. Turnam apoi supa crema in oala, dam focul la mediu si adaugam branza Cheddar si nucsoara. Amestecam pana se topeste branza.

Gustam supa si, daca este necesar, mai adaugam condimente. Luam supa de pe foc, o punem in boluri si o ornam cu baconul prajit la inceput, branza Cheddar rasa si ceapa verde. Pofta buna si spor la gatit!

Tags: retete cu conopidaRețete de supe

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne