Supa crema de conopida este atat de gustoasa. Ador conopida, imi place atat textura, cat si gustul ei. In plus, este foarte sanatoasa. Iata re retete folosesc eu pentru a prepara supa crema de conopida.
Ingrediente:
- 1/2 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi tocati, 1 ceapa taiata cubulete
- 1 conopida taiata in cubulete, 1 litru supa de legume
- 1 lingurita sare, parmezan ras
- Ceapa verde (pentru servire)
Mod de preparare:
Incalzim uleiul de masline intr-o oala, la foc mediu. Adaugam ceapa si usturoiul tocat. Gatim pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugam conopida taiata in cubulete si supa de legume. Asteptam sa fiarba, apoi acoperim oala cu un capac. Fierbem totul timp de 15-20 de minute sau pana cand conopida se inmoaie.
Turnam totul intr-un blender. Adaugam sare si amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Punem supa crema de conopida in boluri si presaram deasupra parmezan ras si ceapa verde tocata marunt. Pofta buna si spor la gatit!
Supa crema de conopida cu ceapa rosie
Ingrediente:
- 1 conopida mai mare (aproximativ 2 kilograme)
- 3 linguri ulei de masline extravirgin, sare fina
- 1 ceapa rosie de marime medie, 2 catei de usturoi
- 1 litru supa de legume, 2 linguri unt nesarat
- 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita nucsoara macinata
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Tapetam o tava de copt mare cu hartie de copt.
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem buchetelele de conopida in tava de copt. O streopim cu 2 linguri de ulei de masline si o presaram cu sare. Coacem conopida in cuptor pana cand devine frageda. Dureaza aproximativ 25-35 de minute.
Intr-o oala, incalzim o lingura de ulei de masline la foc mediu. Curatam ceapa rosie si o tocam marunt, apoi o calim in uleiul fierbinte. Adaugam si 1/4 lingurita de sare. Gatim ceapa pana se inmoaie, timp de 5-7 minute, amestecand ocazional.
Curatam cateii de usturoi, ii tocam marunt si ii adaugam in oala cu ulei si ceapa. Il gatim aproximativ 30 de secunde, apoi aduagam supa de legume.
Oprim 4 din cele mai frumoase buchetele de conopida, pentru decor, apoi transferam restul de conopida in oala. Dam focul la mediu-mare si asteptam sa fiarba amestecul. Cand fierbe, reduce focul la mic. Gatim conopida, amestecand ocazional, timp de 20 de minute.
Odata ce supa este fiarta, luam oala de pe foc si o lasam sa se raceasca, timp de cateva minute. Transferam apoi supa fierbinte intr-un blender, adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam sucul de lamaie si nucsoara si amestecam din nou. Daca este necesar, mia adaugam sare. Se pune supa in boluri si se orneaza cu cu buchetele de conopida. De asemenea, se poate adauga patrunjel tocat si ceapa verde. Pofta buna!
Supa crema de conopida cu bacon
Ingrediente:
- 3 linguri unt, 4 felii bacon, 1 l supa de pui, 1/4 lingurita nucsoara
- 1 ceapa, 2-3 morcovi mari, 1 cana smantana
- 1 conopida (aproximativ 1-1.5 kg), 1 cana branza Cheddar
- 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita chili pudra
- 1/4 cana patrunjel proaspat tocat, sare si piper, 1 lingurita ceapa verde
Mod de preparare:
Taime baconul in cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Curatam morcovii si-i taiem in rondele. Spalam bine conopida, apoi o desfacem in buchetele. Cateii de usturoi ii curatam si-i tocam marunt.
Adaugam o lingura de unt si baconul taiat cubulete intr-o oala mare. Gatim totul la foc mediu-mare timp de 2 minute, sau pana cand baconul devine crocant. Luam baconul din oala si-l punem deoparte.
Adaugam untul ramas in oala cu grasime si asteptam sa se topeasca. Adaugam ceapa si morcovii si-i gatim timp de 2 minute. Adaugam apoi buchetelele de conopida, usturoiul, cimbrul uscat, chilli si patrunjelul proaspat tocat marunt.
Condimentam amestecul cu sare si piper si-l fierbem timp de 2 minute. Amestecam ocazional. Adaugam supa de pui si asteptam sa fiarba. Reducem focul la mic si adaugam smantana. Fierbem timp de 12-15 minute, amestecand ocazional.
Punem totul intr-un blender si amestecam pana obtinem o supa crema neteda. Turnam apoi supa crema in oala, dam focul la mediu si adaugam branza Cheddar si nucsoara. Amestecam pana se topeste branza.
Gustam supa si, daca este necesar, mai adaugam condimente. Luam supa de pe foc, o punem in boluri si o ornam cu baconul prajit la inceput, branza Cheddar rasa si ceapa verde. Pofta buna si spor la gatit!