Limonada cu ghimbir

Nivelul tau de hidratare iti afecteaza metabolismul in mod direct.  Daca vrei sa iti stimulezi metabolismul, atunci ar trebui sa bei o cantitate optima de apa in fiecare zi. Apa este implicata in orice functie din corp si, prin urmare, atunci cand esti deshidratat, acest lucru nu ar trebui sa te mire ca acest lucru o sa iti afecteze starea de sanatate.

Aproape 80 de procente din masa ta musculara sunt reprezentate apa, asa ca, daca esti deshidratat, acest lucru o sa iti afecteze abilitatea muschilor de a arde caloriile consumate.

Daca nu este de ajuns, atunci cand esti deshidratat, scade si abilitatea corpului tau de a folosi grasimilepe post de combustibil. Prin urmare, ideea este ca trebuie sa consumi apa in cantitati regulate daca iti doresti sa iti stimulezi metabolismul.

Limonada cu ghimbir

Dar sa bei apa plata toata ziua poate sa devina destul de plictisitor, motiv pentru care am creat aceasta reteta de apa cu lamaie si cu ghimbir:

Intr-un blender, poti sa adaugi:

  • Sucul a doua lamai mari
  • 4 cuburi de radacina proaspata de ghimbir- sa nu uiti sa indepartezi pielita
  • Cateva picaturi de indulcitor lichid din stevie
  • 3 pana la 4 cani de apa

Sa amesteci totul in blender timp de cateva minute, apoi sa scurgi acest amestec deasupra unei strecuratori, pentru a indeparta toate bucatile ramase de ghimbir.

Sa combini aceasta solutie concentrata cu 3 sau 4 litri de apa. Eu torn acest amestec in 4 sticle separate de apa pe care le tin in frigider tot timpul, fiind deja gata sa le iau atunci cand trebuie sa plec.

Ce sunt metabolismele partiale?

Alimentele care nu pot patrunde in organism sub forma in care le consumam si sunt, dupa cum se stie,supuse unor transformari importante de catre aparatul digestiv. Digestia descompune alimentele in compusi relativ simpli, care sunt absorbiti, majoritatea dintre ei la nivelul peretilor intestinali. Abia dupa aceasta absrorbtie se poate vorbi de integrarea propriu-zisa a alimetnelor in procesele metebolice ale organismului.

Procesul metebolismului general poate fi impartit, dupa natura substantelor care intra in circuitul sau, in metabolisme partiale. Exista astfel, un metabolism al proteinelor, al glucidelor, al lipidelor, ca si un metabolism hidro-mineral. Aceasta impartire a metabolismului general in metabolisme partiale este in mare masura conventionala. In realitate, transformarile permanente ale diferitelor categorii de substante sunt strans legate intre ele si nu s-ar putea concepe existanta separata, independenta, a fiecarui metabolism partial.

Ilustrativ pentru legatura indisolubila ce exista intre metabolismele partiale este faptu ca glucidele reprezinta principala sursa de energie necesara pentru metabolizarea proteinelor si lipidelor, ca si imprejurarea ca o parte din glucidele ce intra in reactiile metabolice rezutla din transformarea proteinelor.

Metabolismul, fiind fenomenul fundamental al existentei organismelor vii, se afla in baza determinarii greutatii corporale. El poate fi comparat cu o balanta complexa, aflata in mod normal intr-o stare de permanent echilibru instabil, cu oscliatii care permit mentinerea in anumite limite a tuturor parametrilor organismului, inclusibva greutatii sale.

In cazul ca oscliatiile metabolismului general devin exagerate si se accentueaza, rezutla modificari complexe, insotite si de scaderi sau cresteri ale greutatii coporale. Cand balanta metabolica inclina spre catabolism, adica spre predominanta proceselor de dezasimilare, apare o scadere in greutate. Dimpotriva, in cazul accentuarii anabolismului, adica a proceselor asimilatorii, survine o crestere a greutatii.

In folosirea curenta, termenul de metabolism evoca de multe ori mai putin decat fenomenele schitate mai sus, si pentru multi, are o semnificatie redusa la examenul prin care se masoara metabolismul bazal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here