Ai acumulat câteva kilograme în plus și vrei să scapi de ele într-un timp record? Dacă vei consuma ceai de pătrunjel vei putea pierde până la 5 kilograme în doar 4 zile.
Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, dar și pătrunjelul este bogat în această vitamină. De fapt se pare că pătrunjelul conține mult mai multă vitamina C decât fructele citrice. În plus, pătrunjelul are proprietăți vindecătoare și poate înlocui diferite medicamente, fără a provoca efecte adverse.
Cei care vor să urmeze dieta cu pătrunjel trebuie să mănânce multe tipuri de salate. Iată două rețete ușor de preparat care pot fi consumate la orice oră.
Salată de pătrunjel cu mentă
Se spală bine 6 legături de pătrunjel și 6 de mentă și se mărunțesc. Apoi se fierbe o lingură de grâu, se lasă la răcit timp de cel puțin 30 de minute, după care se adaugă peste verdeața tocată. Se adaugă o roșie tăiată în cubulețe și sucul stors de la jumătate de lămâie.
Micul dejun ar trebui să fie compus dintr-o cafea neagră și un fruct la alegere. La prânz se poate consuma carne de pui și un fruct, iar la cină un ou, un fruct și câteva legume.
Ceai de pătrunjel
Se adaugă 30 gr de pătrunjel într-un litru de apă fiartă, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul poate fi consumat atât cald, cât și rece, înainte de mesele principale, pentru o perioadă de 2 săptămâni.
Consumat frecvent, pătrunjelul poate reduce nivelul colesterolului. În plus, susține sănătatea ficatului și îmbunătățește funcțiile sistemului nervos.
Pătrunjelul conține vitamine, minerale și antioxidanți ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. Deoarece întărește imunitatea, acesta ar trebui consumat, în special, în timpul tratamentelor pentru infecții provocate de virusuri, bacterii și fungi. În plus, pătrunjelul are efect diuretic, curăță rinichii și ajută la eliminarea apei din corp.
Timp de mulți ani, pătrunjelul a fost folosit de femeile care se confruntau cu lipsa ciclului menstrual, simptome ale premenopauzei și întârzieri ale menstruației. Substanțele active care se găsesc în această plantă erbacee ameliorează crampele menstruale, reglează fluxul menstrual și îmbunătățesc activitatea ovarelor.
De asemenea, se pare că pătrunjelul poate fi benefic și pentru persoanele care consumă pătrunjel în mod regulat. Pătrunjelul în stare crudă sau gătit foarte puțin poate fluidiza sângele și poate reduce riscul de ateroscleroză. De asemenea, reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge.
Frunzele de pătrunjel sunt un bun remediu pentru respirația urât mirositoare. Cei care vor să-și împrospăteze rapid respirația și să scape de bacteriile din cavitatea bucală trebuie să mestece 2 frunze de pătrunjel timp de 2 minute.
Dacă vrei să te bucuri de beneficiile pătrunjelului cât mai mult timp, depozitează-l în condiții optime. Este recomandat să pui pătrunjelul într-un pahar cu apă și să-l așezi pe ușa frigiderului. Dacă vrei să păstrezi pătrunjelul în lada frigiderului, pune-l mai întâi într-o pungă de plastic. Pătrunjelul rămâne proaspăt în frigider, timp de aproximativ 2 săptămâni.
Dacă în schimb este păstrat la temperatura camerei, acesta se va ofili în cel mult 2 zile.
Pătrunjelul nu trebuie consumat de femeile gravide!