Siropul De Artar: Descriere, Compozitie Si Beneficii

Siropul De Artar

Siropul de arțar este un substitut 100% de zahăr. Recent, acest produs a câștigat o popularitate remarcabilă, în special în rândul celor care doresc sa piarda în greutate și cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și să mănânce bine.

Din ce și cum face siropul de arțar?

Siropul de arțar este derivat din sucul dulce de arțari care cresc în multe regiuni ale globului. Cu toate acestea, siropul de arțar este o delicatesă tradițională canadiană. Și până în prezent, 80% din toate tipurile de sirop de arțar de pe piața mondială sunt produse în Canada.

Tehnologia de obținere a siropului de arțar este simplă, similară producției de zahăr din nucă de cocos. Metoda include doar două etape:

Siropul De Artar

  • Găurirea în trunchiul arborelui de arțar, din care sucul curge prin tub în recipient
  • Evaporarea sucului vegetal colectat până când se transformă într-un sirop.

Acesta este rezultatul unei astfel de manipulări simple și de obținere a unui sirop de arțar real. Iar acest sirop are diferite culori: de la galben deschis la roșu-închis.

Cei care întâlnesc sirop de arțar pentru prima data, adesea cred că o versiune mai deschisa nu este într-un fel reală. Nu este adevarat. Autentic este un sirop de artar de orice culoare. Totul depinde de momentul în care a fost colectat. Cu cat sucul de arțar este recoltat mai tarziu, cu atât este mai închis siropul.

Soiurile negre de sirop sunt mai aromate. Ele sunt de obicei utilizate în gătit. Cele mai deschise sunt consumate pur și simplu sub formă de siropuri, de exemplu, pe clătite.

Din păcate, astăzi în magazine puteți găsi sirop artificial de artar. Este fabricat din zahăr sau fructoză, apoi aromatizat cu extracte de arțar.

Compoziția siropului de arțar. Există vreun beneficiu în el?

Principala diferență între siropul de arțar și zahărul obișnuit este că, pe lângă zahărul normal, siropul conține minerale și antioxidanți. Din acest motiv, putem să credem că siropul de arțar este foarte util. Această examinare mai aprofundată nu este chiar adevărată.

Microelementele sunt prea putine si prea reduse.

100 de grame de sirop de arțar conține:

  • 7% din doza zilnică de calciu
  • 6% – potasiu
  • 7% – fier
  • 28% – zinc
  • 165% magneziu

Din datele prezentate, se poate observa că, de fapt, siropul de arțar este bogat doar în zinc și magneziu. Dar aceste 100 de grame de sirop de arțar contin 67 grame de zaharoză.

Este dificil să ne imaginăm că prejudiciul cauzat de o cantitate atât de colosală de zahăr este compensat de beneficiul introducerii în organism a unei cantități suplimentare de minerale.

Are o cantitate insuficientă de antioxidanți.  Da, în siropul de arțar există 24 de tipuri diferite de antioxidanți, dar dacă înlocuiți întregul zahăr din alimentația cu sirop de arțar, cantitatea de antioxidanți astfel obținută, va fi egală cu cantitatea care poate fi obținută dintr-o mică porție de fructe cu coajă lemnoasă sau fructe de pădure. Și acești antioxidanți nu pot compensa cantitatea crescuta de zahăr, care a intrat în organism.

Deci, este siropul de arțar potrivit pentru scăderea în greutate și ajustările de sănătate? Nu!

În ciuda faptului că siropul de arțar conține microelemente și antioxidanți, cantitatea uriașă de zahăr din compoziția sa nu permite compararea acestuia cu un produs alimentar util.

Dacă doriți să scădeti în greutate și să vă îmbunătățiți metabolismul, ar trebui să acordați atenție altor înlocuitori de zahăr natural, de exemplu stevia, eritritol, xilitol. Chiar dacă acești înlocuitori de zahăr nu sunt complet utili, deoarece sunt asemănători cu zahărul normal care afectează creierul și provoacă “confuzie metabolică” în organism, ei nu sunt la fel de dăunători ca siropul de arțar.

La urma urmei, în esența sa, siropul de arțar contine 2/3 zahăr obișnuit.

Desigur, dacă înlocuiți complet zahărul din alimentația dvs. cu siropul de arțar, acest meniu este mai puțin dăunător. Este mai puțin dăunător, dar nu este util. Și mulți fac acest lucru, crezând că acest “produs util” neutralizează răul zahărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here