Sirop de zmeură – rețetă simplă din 3 ingrediente

sirop de zmeura

Sirop de zmeură – ideal pentru milkshake-uri și înghețată de vanilie. Acest sirop poate fi adăugat într-o varietate de rețete și dă un gust minunat prăjiturilor cu ananas, ciocolată albă și mentă.

Cum alegi cel mai bun sirop de zmeură din magazin?

Dacă vrei să cumperi siropul de zmeură din magazin fii atent când îl iei de pe raft. Alege-l pe care care are cel mai mic conținut de zahăr. Asigură-te că sigiliul sticlei nu este rupt. Citește data de fabricație și data de expirare de pe etichetă pentru a te asigura că produsul este proaspăt.

Dacă alegi să faci siropul acasă, folosește zmeură fermă și proaspătă.

Cum poți folosi siropul de zmeură?

Adaugă sirop de zmeură într-un pahar cu apa rece cu gheață pentru a obține o băutură extrem de răcoritoare. De asemenea, siropul de zmeură poate fi adăugat și în milkshake-uri, băuturi răcoritoare sau ceaiuri cu gheață pentru a îmbunătăți aroma acestora.

Clătitele vor avea un gust mai bun dacă vor fi stropite cu sirop de zmeură. Pți stropi înghețata de vanilie sau fructele de pădure proaspete cu un strop de sirop de zmeură pentru a prepara un desert gustos.

Siropul de zmeură se depozitează într-un loc răcăros și uscat, până când sigiliul sticlei este rupt. Întrucât siropurile conțin o cantitate mare de zahăr, ingredient ce acționează ca un conservant, au o durată lungă de valabilitate.

Sticlele care nu sunt deschise, păstrează aroma și gustul delicios al zmeurei timp de 1 an. Dacă deschizi sticla cu sirop, trebuie să o păstrezi la frigider. Siropul trebuie folosit într-o perioadă de 2 săptămâni.

Nu este recomandată înghețarea siropului, deoarece prin procesul de dezghețare, aroma zmeurei proaspete se poate schimba.

Sirop de zmeură – rețetă

Această rețetă de sirop de zmeură se face în doar 15 minute, din 3 ingredeinte. Poți folosi zmeură proaspătă sau congelată pentru a face un sirop aromat, dulce și gustos.

Zmeura este unul dintre fructele mele preferate, deoarece este dulce, dar și ușor acrișoare, fiind ușor de utilizat în multe rețete diferite. Acest fruct poate fi găsit în orice perioadă a anului, în majoritatea supermarketurilor.

Ingrediente:

  • 190 gr zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 gr zahăr alb
  • 180 ml apă

Mod de preparare:

Fiecare ingrediente are rolul său în această rețetă. Zmeura dă o aromă plăcută, zahărul alb echilibrează aroma naturală a fructelor și îngroașă ușor siropul, iar apa transformă fructele și zahărul într-un sirop.

Adaugă toate ingredientele într-o cratiță mică. Amestecă totul și lasă la fiert. Când începe să fiarbă, redu focul și mai lasă cratița pe foc încă 10 minute.

Pune o strecurătoare cu ochiuri fine peste un castron și toarnă siropul. Apasă zmeura în strecurătoare pentru a extrage cât mai mult sirop. Lasă siropul să se răcească, apoi toarnă-l într-un borcan sau într-o sticlă.

Pentru o aromă de citrice, poți adăuga în sirop zeamă de lămâie sau suc de portocale.

Sfaturi:

  • Dacă folosești zmeură congelată, las-o peste noapte la frigider să se dezghețe complet înainte de a o adăuga în oală.
  • Lasă amestcul să se răcească ușor înainte de a-l strecura și ai grijă să nu te stropești.
  • Sterilizează borcanul sau sticla înainte de a turna siropul.
Întrebări frecvente

Siropul de zmeură este la fel ca zahărul lichid?

Nu, nu este. Zahărul lichid este o formă pură de zahăr topit. Siropul de zmeură conține apă, un ingredient ce subțiază zahărul.

Siropul din magazin are același gust ca siropul preparat în casă?

Siropul de zmeură cumpărat din magazin nu va avea același gust ca siropul pe care tu îl prepari acasă. Zmeura proaspătă are un gust mult mai bun decât aroma sintetică de zmeură care este folosită la prepararea siropului din comerț. De asemenea, acesta ar mai putea conține conservanți și ingrediente procesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here