Nu poți slăbi peste noapte, însă dacă vei consuma acest sirop natural, vei accelera procesul de ardere a grăsimilor. Siropul de hrean cu ghimbir și scorțișoară ajută la slăbit, combate oboseala, îmbunătățește memoria, auzul și vederea.
Consumând acest sirop, vei putea scăpa de grăsimea abdominală. Rădăcina de hrean întărește sistemul imunitar și stimulează circulația sangvină, deoarece este bogată în vitamina C. În plus, conține minerale precum magneziu, fier, potasiu și calciu.
Cum se prepară siropul de hrean?
Pentru a prepara acest sirop benefic pentru organismul uman, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 125 grame de hrean
- 3 linguri miere de albine
- 4 lămâi
- 1 lingurițe scorțișoară
- 1 bucată de ghimbir
Pune hreanul și ghimbirul în blender, amestecă bine, apoi adaugă zeama de lămâie. După ce s-au combinat ingredientele, adaugă mierea de lămâie și scorțișoara și toarnă amestecul obținut într-un recipient din sticlă. Siropul se păstrează la frigider.
Se consumă câte 1 lingură mică de sirop de două ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează 3 săptămâni, apoi se face o pauză de 2 săptămâni. Dacă este necesar, tratamentul poate fi repetat. Acest sirop nu trebuie consumat pe perioadă îndelungată deoarece poate provoca tulburări digestive.
Experții susțin că siropul de hrean ajută la arderea grăsimii de pe burtă, reduce oboseala, îmbunătățește memoria și elimină excesul de apă din corp.
Hreanul este benefic pentru diabetici și pentru cei cu imunitatea scăzută. Această legumă rădăcinoasă elimină bacteriile din organism, îmbunătățește respirația și pune sângele în mișcare.
Tocmai de aceea, hreanul este utilizat și în tratarea unor afecțiuni cardiovasculare cum ar fi hipertensiunea arterială și cardiopatia ischemică.
Lămâia are efect antioxidant și susține sistemul imunitar. Se recomandă în caz de răceală, gripă, infecții urinare și alte afecțiuni. De asemenea, curăță sistemul digestiv, reduce riscul de infarct și facilitează absorbția fierului în organism.
De-a lungul timpului, lămâia a fost folosit și la tratarea unor boli mai grave precum malarie și holeră deoarece are efect astringent și antibacterian.
Mierea de albine este, de asemenea, benefică pentru organismul uman. Are efect antiinflamator, de aceea este recomandată celor care suferă de alergii sezoniere. În plus, este o sursă naturală de energie, previne diabetul, combate durerile în gât tratează rănile și reglează nivelul colesterolului.
Consumul de miere de albine ajută și la eliberarea serotoninei, un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melanină, o substanță care îmbunătățește calitatea somnului pe timpul nopții.
Ghimbirul este un remediu natural pentru gripă și răceală
Acesta întărește sistemul imunitar, ajută organismul să lupte cu virușii și bacteriile și reduce riscul de infecții. În plus, stimulează funcția digestivă și relaxează mușchii stomacului.
De asemenea, ghimbirul reglează tensiunea arterială și ameliorează stările de greață.
Scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge, ameliorează disconfortul digestiv, protejează funcțiile cognitive și reduce nivelul colesterolului LDL. De asemenea, protejează împotriva virusurilor și infecțiilor, ajută la tratarea candidozei și reglează metabolismul.
Scorțișoara este de ajutor în procesul de slăbire, deoarece accelerează arderea grăsimilor și elimină rapid kilogramele suplimentare. În plus, protejează sănătatea dentară, previne apariția cariilor și a respirației urât mirositoare. Uleiul esențial de scorțișoară ar putea fi utilizat în locul apei de gură.