sfecla-rosie-beneficii

Cercetătorii antici, au evaluat proprietățile medicinale ale sfeclei ca fiind excepționale. Oamenii de știință moderni nu numai că au confirmat observațiile predecesorilor lor, dar au și dovedit ca sfecla este o leguma unică și nu poate fi înlocuită de nimic în dieta umană.

Proprietăți sfecla rosie

Proprietățile utile ale sfeclei se datorează compoziției sale biochimice.

Sfecla roșie este utilă pentru constipația cronică. Datorită fibrelor, acizilor organici și a altor elemente, aceasta reglează procesele metabolice, îmbunătățește peristaltismul intestinal. Sfecla roșie este “curățitorul” nr. 1 al organismului, dezinfecteaza intestinul, inclusiv prin eliminarea bacteriilor putrefactive.

Sfecla roșie este utilă, deoarece conține substanța lipotropă betaina, care reglează metabolismul grăsimilor, previne infiltrarea hepatică și crește tensiunea arteriala. Se folosește pentru obezitate, boli hepatice.

Magneziul, conținut abundent în sfecla, contribuie la tratamentul aterosclerozei si a hipertensiunii arteriale.

Sfecla roșie are un efect diuretic, laxativ. Exercita o actiune anti-inflamatorie, promoveaza recuperarea, ajuta corpul sa lupte impotriva depresiei si este un remediu excelent pentru mahmureala. Este utilă pentru hematopoieza sănătoasă. Se compune din microelemente responsabile pentru aceste procese. Oamenii care consuma sfecla, rareori sufera de anemie.

Sfecla este necesara femeilor însărcinate. Acidul folic, care face parte din acesta, este vital în etapa de planificare a copilului și la începutul sarcinii, deoarece fără acesta nu se formează un sistem nervos sănătos al micului copil. În plus, în această stare constipația este frecventă.

În ceea ce privește impactul conținutului de iod în culturile radiculare, prezența sa face sfecla deosebit de utilă pentru bolile tiroidiene cu deficit de iod și pentru persoanele vârstnice care suferă de ateroscleroză.

În plus, sfecla este un produs cu conținut scăzut de calorii. Cu aceasta este conectată popularitatea și eficiența dietei cu sfeclă pentru scăderea în greutate.

Contraindicatii sfecla rosie

  • Osteoporoza. Acest lucru se datorează faptului că sfecla interferează cu absorbția de calciu.
  • Diabet zaharat . Pentru că este o legumă dulce, cu un conținut destul de ridicat de zahăr.
  • Urolitiaza (în primul rând oxaluria). Sfecla roșie este contraindicată în acest caz, deoarece conține acid oxalic.
  • Diaree cronică. Sfecla are un efect pronunțat laxativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here