Aditivi Alimentari

Aditivii alimentari sau “e-urii’ cum li se mai spune in termeni populari au inceput sa devina din ce in ce mai des intalniti si in alimente banale precum painea, unde probabil cei mai multi dintre noi chiar nu ne-am astepta sa-i vedem. Totusi, este bine de stiut ca cea mai mare parte dinte acesti aditivi alimentari sunt inofensivi.

Acest lucru este ca o sabie cu doua taisuri, deoarece probabil de foarte putin ori vom memora “e-ul” in sine, astfel incat sa stim de care sa ne ferim si de care nu. In aceasta sectiune vom discuta despre principalii aditivi alimentari care sunt periculosi, dar ii vom aminti si pe cei care se gasesc in alimente insa sunt inofensivi.

Sfat: daca faceti parte dintre acele persoane care vor cu orice pret ca ei si familia lor sa manance cat mai sanatos, ar fi o idee buna sa va faceti o mica lista cu aditivii alimentari cancerigeni si sa o luati cu voi atunci cand mergeti la cumparaturi.

euri

E 172 – oxizi de fier

E 172 este prezent, din pacate, intr-o multime din alimentele pe care le consumam mai mereu. Este un colorant de suprafata, utilizat doar pentru...
dioxid-de-titan

E 171 – Dioxid de titan

Dioxidul de titan sau  E 171 dupa cum il cunoastem cu totii de pe etichetele unora dintre alimentele care le folosim constant, este folosit...