Sapote negru: o sursă bună de fibre și potasiu

Sapote-negru-poza

Sapotele negru este un fruct tropical cultivat în estul Mexicului și al Americii Centrale. Produsul este cunoscut pentru diferite alte nume comune, cum ar fi persimmons negru si fructe de ciocolată. Este un fruct parfumat, cu o crustă subțire și tare. Fructul are între 2 și 10 semințe de culoare maronie. Produsul în curs de creștere nu are nevoie de îngrijire deosebită, fiind o plantă nepretențioasă care crește în zona cu climat uscat.

Fructul copt are o coaja galben-verzuie, care este amară și inodabilă, iar pulpa este maro închisa, mai este numit si fruct de ciocolată. Este considerat o alternativă mai sănătoasă față de curmale, deoarece conține minimum de grăsimi și de patru ori mai multă vitamină C decât portocala medie. Este, de asemenea, o sursă bună de fibre și potasiu.

Sapote negru: beneficii pentru sanatate

Sapote-negru Un sapote negru este folosit fie pentru hrană, fie amestecat cu lapte sau sucuri. Fructele sunt cel mai adesea folosite în prepararea cocktail-urilor, ceea ce îl face ideal pentru prepararea deserturilor pentru iubitorii de ciocolată cu un minim de calorii. Sapotele negru (măr negru) este folosit pentru a face înghețată și băuturi alcoolice.

Un sapote joacă un rol vital în sănătate, datorită menținerii fibrei, a vitaminei și a potasiului.

Sprijină sistemul imunitar: deoarece produsul este o sursă bogată de vitamina C, ajută sistemul imunitar al organismului să funcționeze. În consecință, crește rezistența la bacterii și viruși. Fructul poate fi o alternativă la cei carora nu le plac fructele citrice. 100 de grame de sapote negru oferă aproape 25% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Ca antioxidant, vitamina C ajută in lupta împotriva radicalilor liberi și protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

Ajută la digestie: fructul este bun pentru procesul digestiv, deoarece este o sursă excelentă de fibre dietetice. Pentru cei care suferă de constipație, poate fi o alternativă gustoasă și sănătoasă la alte laxative.

Îmbunătățește vederea: fructele sunt o sursă bună de vitamina A. Experții avertizează că suplimentele de vitamine pot face mai mult rău decât bine. Astfel, o practică sănătoasă este obținerea vitaminei A direct din dietă. 100 de grame de sapote negru conțin 410 UI de vitamină A, care joacă un rol important în menținerea unei viziuni bune. Vitamina A ajută, de asemenea, la formarea sistemului imunitar al organismului și promovează creșterea celulelor.

Acesta oferă mineralele de bază: potasiul este un mineral important, care joacă un rol vital în multe funcții ale corpului. Fructele pot fi considerate o sursă bună de potasiu, deoarece conține aproximativ 350 mg din cel mai important mineral. Acesta joacă un rol vital în dezvoltarea mușchilor, sprijină echilibrul fluidului și electroliților și controlează activitatea inimii. Potasiul susține funcționarea normală a celulelor, din cauza căruia lipsa de potasiu poate provoca tensiune arterială, pierderea mușchilor și probleme renale.

Alte minerale găsite în sapote negre sunt reprezentate de calciu, fosfor și fier. 100 de grame de sapote negru conțin 22 mg de calciu, care este necesar pentru a întări oasele și dinții și ajută la menținerea contracțiilor musculare si coagularea sângelui. Fosforul este un alt mineral similar. De asemenea, acest fruct furnizează fier, care joacă un rol decisiv în producerea hemoglobinei.

Ajută la scăderea în greutate: fructul conține carotenoide și catechine care determină eliberarea grăsimii din celulele grase și ajută ficatul să transforme grăsimea în energie. Fructele au o cantitate mică de grăsimi, dar au un conținut ridicat de carbohidrați.

Sapote-negru-poza

Produsul este foarte hrănitor și, în același timp, cu un conținut scăzut de conținut caloric, activează procesele metabolice, prin urmare, se observă scăderea activă a greutății.

De ce sa consumam sapote negru?

Produsul are următoarele avantaje:

  • activitatea antioxidantă a sapotelui negru absoarbe radicalii liberi și protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral și a altor boli;
  • fructele cresc absorbția fierului (vezi lista cu cele mai bogate alimente in fier);
  • de asemenea, ajută la menținerea nivelului de colagen din organism;
  • conținutul de vitamină E în sapotele negre este mai mare decât în ​​alte fructe tropicale;
  • activitatea antioxidantă a vitaminei E are un potențial rol de protecție în dezvoltarea bolilor asociate cu îmbătrânirea.

Contraindicatii de utilizare

Acest fruct nu este numai bun, ci are și contraindicații. Fructul este contraindicat persoanelor alergice, precum și persoanelor care suferă de diabet.

Sapotele negru si medicina

Recomandarea utilizarii acestui fruct se explică prin conținutul ridicat de vitamine și oligoelemente. Produsul are proprietăți fortificatoare excelente. Fructele sunt utile pentru a fi adăugate la dieta, în timpul tratamentului pentru boli respiratorii și virale. Este recomandat ca acest fruct să fie inclus în meniul zilnic pentru persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular.

Fructele de sapote negru sunt, de asemenea, utilizate în mod activ în medicina populară. Frunzele sunt folosite pentru prepararea tincturilor (are proprietăți antiseptice, antipiretice). Coaja de plante este folosită pentru a face loțiuni care se descurcă perfect cu o varietate de boli ale pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here