Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Salată de varză cu legume, pentru iarnă: foarte gustoasă și aromată

by Maria
17 octombrie
Salata de varza cu legume

Varza este o leguma folosită mai ales în salate, pentru cină, cât și pentru conservare. Aceste gustări se dovedesc atât de gustoase încât mulți oameni recomandă pregătirea multor borcane.

Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • varză albă – 1,5 kg;
  • ardei gras și roșii – 500 g fiecare;
  • morcovi și ceapă – 300 g fiecare;
  • pătrunjel – o legatura;
  • sare – 60 g;
  • zahăr – 100 g;
  • ulei – 120 ml;
  • oțet 9% – 120 ml;
  • frunză de dafin 1 bucată per borcan;
  • ienibahar – 3 boabe per borcan.

Procesul de gatire

Se toacă mărunt varza, se dau prin răzătoare trei morcovi, se taie ceapa în sferturi si mai apoi julienne și ardeiul dulce se taie bucăți sau fâșii. Tăiați mărunt verdeața.

Sfat: dacă vă plac aromele uleiului de floarea soarelui adevărat din salate, folositi ulei nerafinat. Pentru toți ceilalți, puteti folosi ulei rafinat, fără aromă și gust, este potrivit.

Se amestecă legumele, se adaugă sare și zahăr, se adaugă oțet și ulei. Se amestecă foarte bine salata și se lasă 40 de minute, amestecând din când în când.

Presam salata in borcane curate si o umplem cu sucul eliberat, adaugam frunza de dafin si ienibahar.

Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță pe fundul careia ati pus un prosop.

Umpleți cratita cu apă caldă până aproape la capace și sterilizați din momentul fierberii timp de 25 de minute (borcane de 500 g). Dupa ce au fiert, intoarceti borcanele cu capacul in jos si lasati-le la racit.

Puteti consuma salata ca atare (drept muraturi) sau chiar o puteti adauga in mancare pentru un plus de gust. Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne