Aceasta salata cu kale si pui este foarte gustoasa. O pot manca atat cei care tin dieta si vor sa slabeasca, cat si cei care vor sa-si incante papilele gustative cu o salata delicioasa.
Ingrediente pentru pui:
- 1 lingura ulei de cocos, 1/2 ceapa medie taiata cubulete
- 250-300 gr carne de pui taiata cubulete
- 1 catel de usturoi taiat cubulete, 1 lingurita curcuma pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie, sucul stors de la jumatate de lamaie
- 1/2 lingurita sare + piper
Ingrediente pentru salata:
- 2 cesti cu flori de broccoli, 2 linguri seminte de dovleac
- 3 frunze mari de varza kale, 1/2 avocado feliat
- O mana frunze proaspete de coriandru tocate
- O mana de patrunjel proaspat tocat
Ingrediente pentru sos:
- 3 linguri suc de lamaie, 1 catel de usturoi mic
- 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita miere de albine
- 1/2 lingurita mustar Dijon
- 1/2 lingurita sare de mare si piper
Mod de preparare:
Mai intai, incalzim uleiul de cocos intr-o tigaie mica la foc mediu-mare. Adaugam ceapa si o calim la foc mediu timp de 4-5 minute, pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne de pui si usturoiul si amestecam timp 2-3 minute.
Adaugam curcuma, coaja de lamaie, sucul de lamaie, sarea si piperul. Amestecam frecvent si mai lasam tigaia pe foc inca 3-4 minute. Punem apoi deoarte carnea de pui gatita.
In timp ce gatim puiul, punem o cratita mica cu apa la fiert. Adaugam florile de broccoli si le fierbem timp de 2 minute. Le clatim sub un jet de apa rece, dupa care le taiem in bucatele mai mici.
Prajim semintele de dovleac, timp de 2 minute, in aceeasi tigaie in care am gatit puiul. Amestecam frecvent pentru a preveni arderea. Le condimentam cu putina sare si le punem deoparte.
Tocam frunzele de varza kale si le punem intr-un bol de salata.
Pregatim sosul amestecand sucul de lamaie, cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, mustarul, mierea de albine, sarea si piperul. Turnam sosul obtinut peste varza kale din bol.
La final, adaugam puiul gatit, semintele de dovleac broccoli, feliile de avocado, frunzele de coriandru si patrunjelul. Pofta buna!
Iti recomand sa incerci si reteta de musli cu capsuni si iaurt. Este delicioasa!
Musli cu capsuni si iaurt grecescIngrediente necesare:
- 30 gr fulgi de hrisca
- 15 gr fulgi de nuca de cocos
- 40 gr curmale Medjool, fara samburi si tocate, 15 gr nuci tocate
- 10 gr fulgi de cacao, 100 gr caspuni taiate
- 100 gr iaurt grecesc simplu
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol fulgii de hrisca, fulgii de nuca de cocos, curmalele si fulgii de cacao. Adauga iaurtul grecesc si capsunile. Pofta buna!