Sunt unul dintre acei oameni cărora nu le place să se repete. Întotdeauna încerc să gătesc ceva nou și interesant. Dar mi-a plăcut atât de mult această salată încât a intrat recent în topul meu personal de cinci feluri de mâncare preferate de sărbători sau pentru zilele in care am musafiri.
Eu adaug si mar la aceasta salata – fie il taiati cubulete mici fie il dati pe razatoare. Să începem!
Ingrediente pentru salata:
- 200 gr de ton din conserva
- 2 oua fierte
- 1 morcov, 2-3 linguri de maioneza
- 200 gr mazare din conserva
- Sare, piper
- 2-3 cartofi
- 100 gr mar
- 150 gr castraveti murati
- Patrunjel verde
Mod de preparare:
Cartofii se spala foarte bine sub jetul de apa iar mai apoi se pun la fiert, in coaja – la fel si morcovul. Legumele se fierb in apa cu sare. Pentru cartofi, timpul de fierbere este de 15-20 de minute iar pentru morcovi 20-25 de minute (din momentul in care incep sa dea in clocot).
Dupa ce au fiert, legumele se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Ouale se fierb tari, se lasa la racit si se taie cuburi.
Daca decideti sa folositi mar, trebuie sa il curatati de coaja si sa il taiati cubulete sau sa il dati pe razatoarea mare (daca nu va place textura crocanta a acestuia).
Trecem la tocatul castravetilor – inainte de a-i toca, scoateti-i din borcan si lasati-i la stors pe un servetel de bucatarie. Dupa ce s-au stors bine, tăiati-i cubulete mici.
Stoarceti bine conserva de ton si marunti continutul cu o furculita. Eu am folosit conserva de ton in suc propriu dar puteti folosi si ton in ulei.
Spalati bine patrunjelul si tocati-l marunt. Mai apoi, toate ingredientele tocate + mazarea, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust. La final se adauga 2-3 linguri de maioneza (de la borcan sau facuta in casa, cum doriti).
Daca doriti, puteti adauga chiar si putina ceapa rosie tocata sau ceapa verde. Îi da un gust foarte bun.
Pofta buna!