Astazi va prezint o reteta deosebita de rulada din carne tocata, cu ceapa verde si cascaval. Se pregateste extraordinar de usor si este minunata.
Eu o pregatesc de fiecare data cand urmeaza sa am musafiri si poate fi servita atat rece cat si calda. Hai sa vedem ce contine si cum se prepara.
Ingrediente necesare:
- 2 cepe
- 500 g carne tocată de vită
- 500 g de carne de pui tocat
- 1 lingurita de sare
- Piper negru după gust
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita ierburi aromate
- 1 ou
- 150 g de cascaval
- Pătrunjel
- ceapa verde
- Mărar
Mod de preparare pas cu pas:
Vom pregăti carne tocată de vită și cea de pui într-un vas adânc.
Da pe razatoare 2 cepe sau da-le prin blender. Adaugam ceapa rasa in bolul cu carne tocata.
Adăugați o linguriță de sare, piper negru după gust, o linguriță de coriandru, ierburi aromatice si adăugați un ou crud. Toata compozitia se amesteca foarte bine.
Întindeți carnea tocată pe hârtie alimentară și aplatizați-o într-o formă dreptunghiulară. Da prin razatoare cascavalul si intinde-l peste carnea tocata.
Tocati marunt mărar, pătrunjel, ceapă verde. Presărați brânză rasă în straturi deasupra.
Folosind hartie de copt, rulați carnea tocată într-o rulada. Ajustați carnea tocată din lateral cu o spatulă, astfel încât să aibă o formă uniformă.
Înfășurați rulada rezultată în folie de aluminiu, din laterale, astfel încât să fie complet închis. Se pune pe o tava de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 60 de minute la 180°C.
După aceea, tăiați hartia de copt, desfaceți rulada și puneți-o din nou la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 180 ° C.
Lăsați rulada finită să se răcească puțin și tăiați-o. Poftă bună!